Több, mint egy blog!

2024. január 21. 09:43 - Culé Sarok

Beharangozó - A Real Betis elleni mérkőzés

real_betis_logo_svg.png

A Real Betis a szezon nyolcadik bajnoki győzelmét szeretné megszerezni, amikor a Barcelonát fogadja, amely az eddigi következetlenség ellenére még mindig versenyben van a bajnoki címért. Mindkét csapat győzelemmel a háta mögött vág neki ennek a találkozónak, és nagyon szeretnének erre építeni.

A Real Betis jelenleg a La Liga hetedik helyén áll, 20 mérkőzésből 31 ponttal. Hét győzelmet, tíz döntetlent és három vereséget könyvelhettek el eddig ebben a szezonban. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön csak egyszer nyertek, és minden bizonnyal nagyon szeretnének itt egy kis meglepetést okozni.

Miután a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket nem tudták megnyerni, a Granada ellen 1-0-ra sikerült nyerniük. A Verdiblancók uralták a mérkőzést, és hozták a kötelezőt. Lehet, hogy nem ez volt a legteljesebb teljesítmény, de megkapták, amit akartak.

A Barcelona eközben a negyedik helyen áll a bajnokságban, 19 meccsből 41 ponttal. Eddig mindössze két vereséget szenvedtek el, és 12 alkalommal sikerült győzniük. A Blaugrana nem a legjobb formáját nyújtja, de mindössze nyolc pont a lemaradásuk a listavezetőhöz képest, és egy jó eredménysorozat biztosan visszavezetheti őket a helyes útra.

A katalán óriások megalázó, 4-1-es vereséget szenvedtek az ősrivális Real Madridtól a spanyol Szuperkupában, és a dolgok nem igazán alakultak fényesen számukra. A Copa del Rey-ben az Unionistas ellen nemrég aratott 3-1-es győzelem azonban megnyugtatta a kedélyeket, és arra kell koncentrálniuk, hogy legyőzzék a Betist.

Csapathírek és taktika

Real Betis:

A hazaiaknak elég sok mindenre kell gondolniuk, hiszen elég sok hiányzóval kell számolniuk. Aitor Ruibal, Ayoze Perez és Hector Bellerin is sérült. Mindeközben Juan Miranda, Guido Rodriguez, Claudio Bravo és Marc Bartra bevethetősége is kérdéses. Chadi Riad, Youssouf Sabaly és Abde Ezzalzouli nemzetközi kötelezettség miatt nem léphet pályára.

Manuel Pellegrini várhatóan a 4-2-3-1-es felállással folytatja, amelyben Rui Silva áll majd a kapuban. Pablo Busto és Abner Vinicius lesz a két hátvéd. German Pezzella a 35 éves Sokratis Papastathopoulos mellett kezd majd a védelem szívében.

Marc Roca Sergi Altimirával alkot majd egy párt a középpálya közepén. Ők alkotják majd a kettős tengelyt, és igyekeznek biztosítani, hogy megvédjék a hátsó alakzatot, és ne engedjék, hogy a Barcelona domináljon.

Isco lesz a támadó középpályás, őt pedig Assane Diao és Luiz Henrique fogja támogatni, akik a szélen szerepelnek. Arra fognak törekedni, hogy megnyújtsák az ellenfél hátsó alakzatát, és esélyt teremtsenek a csatáruknak, Willian Josénak.

A csapat várható felállása (4-2-3-1): Silva; Busto, Pezzella, Papastathopoulos, Abner; Roca, Altimira; Henrique, Isco, Diao; Willian Jose.

eogaxfcraegstvc2ew65.png

Barcelona

Jó hír a Barcelona számára, hogy Ronald Araujo és Lamine Yamal visszatérhet a keretbe, miután letöltötték eltiltásukat. Marc-Andre ter Stegen, Joao Cancelo, Marcos Alonso, Inigo Martinez, Gavi és Raphinha szolgálatait azonban továbbra is nélkülözniük kell.

Eközben Andreas Christensen legutóbb kisebb sérülést szenvedett, de várhatóan időben visszatérhet a játékra. Ennek ellenére lehet, hogy mégsem kezd ezen a "kiránduláson". Xavi marad a 4-3-3-as felállásnál, ahol Inaki Pena áll majd a kapuban.

A jobbhátvéd szerepét várhatóan Sergi Roberto veszi át, míg a másik szélen Alejandro Balde kap helyet. Ronald Araujo és Jules Kounde lesz a középső védőpáros. A középpályás egységet Frenkie de Jong, Ilkay Gundogan és Pedri alkotja majd. A trió igyekszik majd a labda nagy részét birtokolni, és megpróbálja majd a mérkőzés tempóját is diktálni.

Ferran Torres a balszélen Joao Felix előtt kaphat szerepet, míg Lamine Yamal a jobbszélen kezdhet. Végül a katalán óriásoknál a sztárcsatár Robert Lewandowski vezetheti a sort.

Valószínű felállás (4-3-3): Pena; Roberto, Araujo, Kounde, Balde; Frenkie de Jong, Gundogan, Pedri; Yamal, Lewandowski, Torres.

dhanzj8xkq5jyn26biwg.png

 Főbb statisztikák:

  • A Real Betis az elmúlt tíz Barcelona elleni bajnoki mérkőzéséből kilencszer szenvedett vereséget.
  • A katalán óriás az utolsó 12 Betis elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén veretlen volt.
  • A hazaiak az idei szezonban lejátszott 20 bajnoki mérkőzésükből tíz alkalommal döntetlent játszottak.
  • A Barcelona az ötödik legjobb támadósorral rendelkezik a bajnokságban, 19 találkozón 36 gólt szerzett.
  • A Betis az utolsó öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

 

Figyelendő játékos

Pedri

pedri-46.png

A 21 éves játékos számára a sérülések jelentenek komoly gondot a most futó szezonban, hiszen eddig mindössze 14 mérkőzésen lépett pályára. A spanyol válogatott játékos 887 pályán töltött perc alatt két gólhoz járult hozzá.

Most, hogy Pedri teljesen egészséges és elkezdett beindulni, Xavi azt várja tőle, hogy megmutassa klasszisát és segítsen csapatának a győzelemhez. Mivel a Barcelonának jelenleg hiányzik az állandóság, a 21 éves játékos fontos fegyver lehet a szezon második felében.

 

Ne feledjétek tippjátékunkat, amit IDE kattintva tudtok elérni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8818307615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása