Több, mint egy blog!

2024. január 22. 15:46 - Culé Sarok

Cápatámadás Sevillában

Betis-Barça: 2-4

ferran-torres.jpg

A Barcelona a 2023-24-es La Liga-szezon 20. mérkőzésén Spanyolország egyik legfélelmetesebb stadionjába, a Benito Villamarinba utazott. Az elmúlt évek egyik legjobb csapata, a Real Betis elleni mérkőzés korántsem volt könnyű feladat, de remélhetőleg a Blaugranasok ihletet meríthetnek a tavalyi 5-0-s vereségből, amelyet ugyanezen ellenféllel szemben szenvedtek el a Montjuicban.

 

 

Xavi a legerősebb tizenegyét vetette be ezen az estén, Inaki Penával a kapuban. Ronald Araujo mellett a debütáló Pau Cubarsi játszott a védelem közepén, szélen pedig Koundé, illetve Balde kapott helyet.

A középpályán Frenkie de Jong, Pedri és Ilkay Gundogan kezdett. Hozzájuk csatlakozott Robert Lewandowski, Ferran Torres és Lamine Yamal az utolsó harmadban.

A "gránátvörös-kékek" kényelmes labdabirtoklással kezdték az összecsapást Sevillában a nyitó szakaszban. Heves presszinget mutattak be, megtörve a Betis kezdetleges labdakihozatalát.

Öt perc elteltével azonban az első nagy lehetőség a házigazdáké lett. Egy távoli szabadrúgásból kiindulva "löbbölt" passza Luiz Henrique-t találta meg. A Betis szélsője azonban nem tudta kihasználni ezt a lehetőséget.

Az ezt követő időszakban a katalánok egyre intenzívebbé váltak, lenyűgöző támadásokkal. A Betis magasan húzódó sora könnyedén segítette a Barcelona előrehaladását, hiszen könnyedén átjutottak a védelem résein.

A 12. percben a Verdiblancos lehetősége után a Barcelona megtalálta a mérkőzés első igazi lehetőségét. De Jong egy szép csel után találta meg Pedrit a kapu előtt, de a kanári-szigeteki játékos lövése a kapu tetejét súrolta.

A katalánok nyomása tovább fokozódott, és a 21. percben meg is lett a jutalmuk. A szerencse is közrejátszott, ugyanis Gündogan eredeti passzáról egy megpattanó labda Pedri lábai elé hullott. A fiatal játékos okosan keresztbe tette a labdát a hosszú kapufa felé, ahol Ferran Torres volt abban a helyzetben, hogy kihasználja a helyzetet.

A 29. percben Yamal próbálkozott a kapura lövéssel, csak Rui Silva lábujjhegye nem engedte azt. A Real Betis uralta a következő öt percet, de jelentős veszélyt nem tudott kialakítani. Az egyetlen említésre méltó lehetőségük Isco távoli lövése volt, amit Pena kényelmesen hárított.

A Barcelona tinisztárja, Yamal a 39. percben egy olyan varázslatos pillanatot produkált, amely a szurkolókat is ámulatba ejtette. A pálya szélén megkapta a labdát, cselezett, mielőtt a kapufára csavart volna. Torres megpróbálta befejezni a kipattanót, de mellé lőtt.

Xavi emberei a 45. percben ismét a hálóba juttatták a labdát Lewandowski és Ferran összjátékának köszönhetően. A lengyel gólját viszont les miatt érvénytelenítették.

A félidei szünetre egygólos előnnyel, és ami még fontosabb, egy domináns és kényelmes félidővel büszkélkedhetett a Barcelona.

A második félidő szenzációsan indult a vendégek számára, amikor Ferran Silva mellett meglőtte az est második gólját. A mozdulat Kounde passzából indult Yamalhoz, aki a gólvonalról próbált szerencsét. A fiatalember lövése a lécen csattant, mely lehetéséget a "Cápa" ismét értékesített.

A Los Verdiblancos a következő pillanatokban is nyomott, sőt, az 53. percben a katalánok gólvonaláig is eljutott. Kounde fejjel tisztázta a labdát a vonalról, így megmaradt a kétgólos előny.

Percekkel később Nabil Fekir lőtt a katalánok kapuja felé, de Pena hárított. A Real Betis mégsem adta meg magát.

Isco az 55. percben Pena rosszul elvégzett tisztázását egy kegyetlen lövéssel váltotta gólra, amit már nem lehetett hárítani.

Két perccel később a házigazdák a hajrában Isco révén ismét betaláltak. A gólt les miatt  ugyan vizsgálták, de a VAR megerősítette, hogy szabályos volt.

Xavi a 63. percben Lewandowski helyére Vitor Roqét cserélte be.

A Real Betis a 76. percben Henrique révén közel járt a gólszerzéshez, míg a Barca a másik brazil Roge révén járt közel a gólszerzéshez, de nem tudta kihasználni.

Pau Cubarsi helyére Joao Felix érkezett a 81. percben. A portugál szinte azonnal villant, miután beállt.

Az első lehetősége nem jutott el a kapuig, de a 89. percben külsővel hihetetlenül szépen tekerte a labdát, a hálóba, és ezzel 3-2-es vezetést szerzett a Barcelonának.

A Barcelona harmadik gólja arra kényszerítette a Betist, hogy létszámfölényben törjön előre, és hatalmas teret hagyjon maga mögött. Ezt kihasználva Jamal percekkel később megtalálta Torres-t, a spanyol pedig magabiztos mozdulattal fejezte be, ezzel mesterhármast szerezve. 4-2, vége a meccsnek.

A Barcelona végül hazavitte a három pontot, és nyugodtan mondhatjuk, hogy megérdemelten. A bajnoki tabellán 44 pontra léptek előre, immár hét pontra a Real Madrid és öt pontra a Girona mögött.

 

Real Betis: Silva; Bellerín, Pezzella, Sokratis, Abner; Johnny (Altimira 73’), Roca; Henrique, Isco, Diao (Fekir 46’); José (Iglesias 46’)

Goals: Isco (56’, 59’)

Barcelona: Peña; Kounde, Araujo, Cubarsí (Félix 81’), Balde; Gündogan, De Jong; Yamal, Pedri (Fermín 71’), Ferran; Lewandowski (Roque 63’)

Goals: Ferran (21’, 48’, 90+2’), Félix (90’)

 Forrás: BarcaUniversal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3218308855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása