Több, mint egy blog!

2024. január 24. 09:36 - Culé Sarok

Beharangozó - Az Athletic Bilbao elleni mérkőzés

club_athletic_bilbao_logo_svg.png

Este 21:30-kor újabb kihívás vár az FC Barcelonára. Miután az előző fordulókban az alacsonyabb ligás Barbastro és az Unionistas Salamanca-t is búcsúztatták, és egyik mérkőzésen sem ment minden a "zökkenő mentesen", most a Copa del Rey negyeddöntőjében az Athletic Club otthonába, San Mamésba kell utazniuk.

A spanyol Szuperkupában elszenvedett csalódást követően a Barça vasárnap nagyon közel állt ahhoz, hogy két fontos bajnoki pontot veszítsen a Real Betis ellen idegenben, de Joao Felix és a remek formában lévő Ferran Torres két késői góljának köszönhetően végül 4-2-re megnyerte ezt a találkozót. Most figyelmük a Kupára összpontosul, a szombati Villarreal elleni hazai bajnoki előtt.

 

Történelmi összecsapás

Ez egy újabb egymeccses találkozó, és az a tény, hogy a mérkőzést Bilbaóban játsszák, még nehezebbé teszi a helyzetet a verseny egyik klasszikus mérkőzésén, a két olyan csapat között, amely az évek során a legtöbbször emelhette magasba a trófeát. A Barça 31 győzelemmel tartja a rekordot, míg az Athletic 23-al. A baszkok azóta hatszor jutottak be a döntőbe, de mindannyiszor kikaptak, és utoljára 1984-ben emelhették magasba ezt a trófeát.

Az Athletic négy ilyen döntőt veszített el a Barça ellen, mindegyiket az elmúlt 15 évben. A klubok elképesztő módon keresztezik egymás útját ebben a versenyben, csak 2014 óta nem kevesebb, mint nyolc találkozót rendeztek. És annak ellenére, hogy a Barça a döntőkben mindig győzni tudott, amikor a csapatok a korábbi fordulókban találkoztak, a dolgok nem mindig alakultak úgy, ahogyan ők akarták. Amióta a verseny bevezette az új egylabdás formátumot, a Barçának már két alkalommal kellett San Mamésba mennie, és mindkétszer kikapott.

2020-ban Ilaki Williams három perccel a hosszabbításban szerzett egyetlen góljával győzött a piros-fehérek javára. 2022-ben pedig, annak ellenére, hogy Pedri a legvégén betalált, és 2-2-re alakította az állást, a hosszabbításban Iker Muniain büntetője miatt ismét a baszkok jutottak tovább.

 

Csapat hírek

Gavi, Marcos Alonso, Marc-André ter Stegen, Iñigo Martínez, Raphinha és João Cancelo ismét kimarad, de jó hír, hogy Andreas Christenen lábproblémái elmúltak, és bekerült a Barca keretébe.

Az Athleticnél egy ideje már hiányzik a kulcsember középpályás Dani García combhajlító sérülés miatt, most pedig a védekező középpályás Mikel Vesga és a jobbhátvéd Óscar de Marcos szenved ugyanilyen problémával. Ráadásul egy olyan embert kell nélkülözniük, aki az elmúlt években rengeteg problémát okozott a katalánoknak. Iñaki Williams ugyanis Ghánában játszik az Afrikai Nemzetek Kupáján.

 

Athletic forma útmutató

A baszkok idén nem szerepelnek egyik európai kupasorozatban, és a La Ligában az egész szezont a Bajnokok Ligája-helyek alatt lebegve töltötték. A hétvégi, Valencia elleni 1-0-s vereségig 14 meccsből álló veretlen sorozatot produkáltak minden bajnokságban, amely sorozat közvetlenül azután kezdődött, hogy tavaly októberben kikaptak a Barça ellen az Estadi Olimpicban, amikor Marc Guiu elképesztő módon debütált, amikor a meccs végén csereként beállt, és másodperceken belül gólt szerzett!

Az Athletic kupasorozata a katalán Rubi 2-1-es legyőzésével kezdődött. Ezután Cantabriában 3-0-ra legyőzték a Cayónt, majd a másodosztályú Eibart 2-0-ra, a 16. fordulóban pedig a szintén baszk Alavés csapatát 2-0-ra, az egyetlen élvonalbeli csapatot, amellyel eddig találkoztak.

 

Xavi nyilatkozata

1702992359391.jpg

"Az Athletic egy agresszív csapat, és nagy nyomást fognak gyakorolni ránk. Nagyszerű edzőjük van és olyan nemzetközi játékosok, akik kiváló formában vannak, mint Nico Williams, Sancet és De Galarreta" - mondta a tréner kedden. "Emellett olyan stadionjuk és olyan szurkolóik vannak, akiknek óriási hangjuk van és a csapat mögé állnak. Kemény meccs lesz, és küzdenünk kell".

 Forrás: FC Barcelona

 

Ne feledjétek tippjátékunkat, amit IDE kattintva érhettel el! Visca el Barca y Visca Culé Sarok!!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7818310039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2024.01.24. 22:37:17

Bohócgólra bohócgóllal válaszoltunk. Yamal elképesztő, nagyon megérdemelte a gólt. Fort jól szállt be, Baldét nagyon sajnálom, itt az eredménye a túlterhelésnek. Ezt a tempót ha bírják a bilbaóiak le a kalappal, de szerintem ha kihúzzuk a 60-65. percig kapott gól nélkül, akkor a cserék után bedarálhatjuk őket! Força Barça!

Raven1975 2024.01.25. 00:24:04

Az egyik csapat ma hajtott, küzdött, futott, a másik a saját térfelén passzolgatott körbe. Én csak gratulálni tudok nekik, győzni akartak és győztek is. Sokkal többet tettek érte. A Barçát minden szempontból felülmúlta ma a Bilbao, szerintem megérdemelten jutott tovább. Nekünk meg ez most nagyon keserű!

Culé Sarok 2024.01.25. 08:30:49

@Raven1975: Egyetértek minden szavaddal. Annyit fűznék hozzá, hogy sajnos abból kell főzni ami van. Ehhez a mondáshoz évek óta hozzá van szokva egy Culé, és nem túlzás ha azt merjük állítani, hogy lesz is...

evooo 2024.01.26. 17:39:32

@Raven1975: Gondolom nem direkt terheltek tul, mar ha ez tortent. Mit kellett volna csinalni? (Ha nem kezdo egy meccsen, akkor egybol azert megy az okoskodas Xavi hulye nem kezd Balde) Egyebkent mindent megtesznek a serulesek elkerulese erdekeben, de ez ilyen mindig is volt mindig is lesz serules. Nezik az izomterhelest, mernek, odafigyelnek a taplalkozasra stb stb amit mi nem is tudunk reszletesen. De nem hulyek vannak ott es jatszatjak esz nelkul a jatekosokat addig amig ki nem fekszenek.

Raven1975 2024.01.26. 20:19:40

@evooo: Egyelőre vizsgálatok vannak még hátra, de ha műtétet emlegetnek, akkor valószínűleg valami elszakadt. És látva, hol fogta, combhajlítóban.
uploads.disquscdn.com/images/166f18f159f694d97af2eb63c965d0712a772afe463f59be54258f6100477c98.jpg
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása