Több, mint egy blog!

2024. február 05. 17:47 - Youaintmjbaby

Ter Stegen visszatérhet - Barca összes

A német kapus a Granada ellen már védhet, Roque lapját fellebezik, Roberto a hírek szerint távozik a nyáron.

gettyimages-1780572913_1.jpeg

Az FC barcelona háza táján mindig mozgalmas az élet, nem alakult ez máshogyan az elmúlt pár napban sem. 

 

Nézzük, mik a legfontosabbak:

🔴 Egybehangozó sajtóértesülések szerint Ter Stegen a Granada ellen visszatérhet a kezdőcsapatba. A német kapus november vége óta nem bevethető hátműtéte miatt. Az elmúlt héten már a csapattal edzett, de óvatósan kezelte az orvosi csapat, nem akartak kockáztatni. A helyén Inaki Pena hellyel-közzel megállta a helyét, de a Napoli elleni BL párharc közeledtével nagy megkönnyebbülés lesz a világklasszis kapust újra Xavi soraiban tudni.

🔵 Az Alaves otthonában aratatott meggyőző sikernek akadt árnyoldala is. Vitor Roquet kiállította a játékvezető egy véleményes szituációt követően. Az eset óriási port kavart, a Barca és a LaLiga bírói közötti viszony pedig tovább forrósodott. A katalán csapat ma hivatalosan fellebezett a döntés ellen, remélve, hogy eltörlik Roque piros lapját. Az előzményeket ismerve, erre csekély az esély, de az ügy érdekében Gerard Romero is segíthet. Az újságíró azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza a VAR kommunikációját az esetről. A következő napokban kiderül merre halad a történet.

🔴 A Sport információi szerint Sergi Roberto nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, távozni fog. A csapat első számú kapitánya körül már régóta zajlik a huza-vona, Xavi távozása után pedig erősödtek a hangok, miszerint nem marad a klubnál. Ha Roberto tényleg távozik, 18 év után hagyja el élete csapatát.

🔵 Jó hír, hogy a november óta sérüléssel bajlódó Ansu Fati a hétvégén visszatért. A Barca kölcsönjátékosa hét percet kapott a Crystal Palacet 4-1-re legyőző Brightonban.

🔴 Német sajtóértesülések szerint Hansi Flick spanyolul tanul. A korábban a Bayern Münchent és a német válogatottat irányító szakember magasan szerepel Laporta listáján Xavi pótlására.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4818319323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2024.02.06. 14:09:34

Sergi Roberto a kapus poszton kívül szinte mindenhol játszott már. Nem tette szóvá, nem panaszkodott. Ahol, épp szükség volt rá, ott megtette a lehető legtöbbet és volt pár nagy jelenete is, nemcsak a PSG ellen. Amennyiben szabadügynökként távozik a saját nevelésű középpályásunk jómagam további sok sikert kívánok a jolly joker játékosnak. Hansi Flick ha úgy megtanul spanyolul beszélni, mint Ter Stegen, vagy De Jong, akkor az rendben van. Továbbra is tartom, hogy egy edzőnek az egyik legfontosabb eszköze a beszélőkéje, ami akkor hatékony, ha nem tolmács fordítja. A taktikát még lehet alapszavakkal és fordítással magyarázni, de lelki dolgokat és pálya széli gyors változtatásokat kevésbé. A szélesebben értelmezett stábbal is spanyolul kell beszélni, de ez a kisebbik gond talán. Persze tudok ellenpéldát is, akár nálunk is. Bobby Robson volt az edzőnk, aki nem tudott egy szót sem spanyolul, de volt egy jó tolmácsa, José Mourinho. Mondjuk abban a csapatban játszott többek között az igazi Ronaldo is.

KJDaniel 2024.02.07. 13:14:57

Fabrizio Romano most hozta le a hírt, miszerint Hansi Flick szeretne a Barca vezetőedzője lenni.

Érdekes lehet a történet alakulásában, hogy a hírek szerint Laporta már Xavi érkezése előtt is győzködte Flicket aki azonban akkor, a német válogatott miatt végül elutasította az ajánlatot.

Laporta értelemszerűen továbbra is nagy rajongója Flicknek, Deco azonban a Porto edzőjét, Sergio Conceicao-t szeretné ide hozni.. remélhetőleg Laporta akarata érvényesül, Deco eddig nekem nagyon nem szimpatikus, sikerült elbuknia a svéd “csodagyereket” is és az edzők terén is érthetetlen nevekben gondolkozik.

Klopp
Flick
Nagelsmann

Ebben a sorrendben és csak is német edzőkben kellene gondolkoznunk, változás kell, ezt pedig egy karakteres német tréner tudná elhozni igazán.

Culé Sarok 2024.02.07. 14:55:59

@KJDaniel: A karakteres német edzők sem tudnak pénz nélkül nagyot alkotni. Viszont az tény, hogy a tavalyi keretnél az idei jobb, mégis gyengék az eredmények.

KJDaniel 2024.02.07. 16:03:44

@Culé Sarok: Ez igaz, de az idei szezonban a rengeteg sérülés miatt nem is igazán lehetett kihasználni, hogy valamelyest erősödtünk tavalyhoz képest, ezt is talán rendbe tudná tenni egy német edző és a vele érkező orvosi stáb.
Mentálisan és fizikailag is úgy kellene a német mentalitás ennek a csapatnak, mint egy falat kenyér.

Ehhez persze ki kell merni lépni a komfortzónán kívül, mert ha nem, akkor nézhetjük ahogy Marquezzel vagy valami “nevenincs” spanyol kiscsapat trénerével mire képes szeretett csapatunk, meglepődnék ha egyáltalán Xavi eredményeit hoznák.. de remélem végre egy TOP edzőt szerződtetnek Laportáék és akkor nem is kell ezen bosszankodni.

Barcaforever 2024.02.07. 21:35:05

Vitor Royuenak nem toroltek a piros lapjat hiaba a felebezes

barca1994 2024.02.07. 21:36:01

@KJDaniel: De az is lehet hogy a svéd csoda gyerek,nem szeretne ilyen szembeszéllben játszani.Ésha bele gondolunk nehéz lesz így játékosokat ide csábítani.

Robi71 2024.02.07. 23:21:56

@barca1994: Eleve egy szezon erejéig az utánpótlás csapatba hoztuk volna. Ezzel szemben a Spurs egyből az első csapatban számol vele. Ez erős érv volt mellettük.

faramuci69 2024.02.08. 07:42:56

Sokszor előjön, hogy erősödtünk. Miért is? Elment Busi, Alba, Fati és Dembele. Jött Gündogan, Romeu, Cancelo és Felix. Az újaknak idő kell beilleszkedni.
Szerintem idén túl sok sérülés volt nálunk. Ősszel egyszerre hiányzott Pedri, De Jong és mondott csődöt Romeu. A messze legnagyobb érvágás Ter Stegen kiesese. Gavi is hatalmas kiesés. Sajnos mi nem tudtuk pótolni a kiesőket mint a RM. Ott jött Joselu, Rüdiger, Kepa, Güler és Bellingham. Szerintem ezen ment el a szezonunk. Pena messze nem az a szint mint Stéga. Tavaly minden összejött, idén is, csak fordítva. A bírói ítéletek csak hab a tortán. Xavit nem hibáztatom. Nem raja múlt. Lewa formahanyatlása semmiképpen. Talán Baldé és Koundé visszaesésésben van szerepe. Ferran nagyon motívált, de ez is kevés sajnos. Rengeteg fiatalt kezdett használni. Fort, Cubarsi, Yamal. Ők jól teljesítenek, önmagukhoz képest.
Szerintem az új edzp túl nagy kockázat.
A nyáron bántam hogy Arda G. nem idejött. Nagyon sokba került. A Svéd gyerek hozott egy döntést. kicsit úgy érzem diszkrétebben kellene kezelnünk ezeket az igazolásokat, Sokan csak arra használnak minket, hogy felhajtsák az árukat.
Ar irány jó. Hozzunk fiatalokat, saját neveléseket építsünk be, és menjünk a lepattanóra, ha van akinek lejár a szerződése. Akit meg lehet, adjunk el nagy pénzért. Ezt a békát egy ideig be kell nyelni.

Robi71 2024.02.08. 15:24:03

@faramuci69: Nem gondoltam volna, hogy Busi és Alba bárkinek is hiányozna itt a blogon. :)
Én korábban gyakran hangoztattam ilyen kivételes saját nevelésű generációnk többet nem lesz és pótolhatatlanok. De az ők idejük valóban lejárt, így pótolni kellett őket.
Dembélé távozásának én kimondottan örültem és gondolom velem együtt minden igazi szurkoló. A Bartomeu korszak lezárásához nagyon kellett.
Fati-t a sérülései és a túlsztárolásából származó arogancia (ebben a klub is lúdas) teljesen visszavették a fejlődésében. Most már csak abban reménykedem, hogy lesz valami pénz az esetleges eladásából.

Raven1975 2024.02.08. 17:34:26

Az FC Barcelona szeretné mindkét portugál kölcsönjátékosát végleg megtartani, ám ez korántsem bizonyul egyszerűnek. João Félix esetében még egy idényre kölcsönvennék őt az Atletico Madrid-tól és a szerződés tartalmazna egy vételi opciót. João Cancelo-nál is az a cél, hogy még egy szezonra kölcsönben tudják szerződtetni a mindkét oldalon bevethető szárnyvédőt, ám a Manchester City már a nyáron szeretne pénzt kapni érte, tehát a végleges eladása a prioritás, ami miatt áldozatot kell majd hoznia a Barçának (pénzügyi).

Robi71 2024.02.08. 18:36:29

@Raven1975: Cancelo-nak 2027-ben jár le a szerződése és már 30 éves. Kétlen, hogy a City belemegy újabb kölcsönbe...végleg el akarják adni.
Felix-nek 2029-ben...az ő esetében szerintem beleegyezhetnek egy újabb kölcsönben, de csak kötelező kivásárlási záradékkal.

Raven1975 2024.02.10. 17:12:23

Az ugye megvan, hogy szinte ugyanez a védelem majdnem rekordot döntött a La Ligában a kapott gólok tekintetében. Szerintem a csapatvédekezésünk mondott csődöt azzal, hogy a fontos láncszemek kiestek. A középpályánk átjáróház. A csapat sokszor hozza kiszolgáltatott helyzetbe a védőinket. A bekapott gólok száma, a vereségek elbizonytalanítják a legjobb játékosainkat is. És ez a bizonytalanság, frusztráltság további hibákat szül.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása