Több, mint egy blog!

2024. február 15. 10:24 - Culé Sarok

Játékoskeringő az Atlético és a Barcelona között? - Barça összes

marcos-alonso-calentamiento.jpeg

Az FC barcelona háza táján mindig mozgalmas az élet, nem alakult ez máshogyan az elmúlt pár napban sem. 

 

Nézzük, mik a legfontosabbak:

  • Tegnap megkezdődtek a tárgyalások Ronald Araújo szerződéshosszabbításáról. Az uruguayi ügynökével majd 3 órán át tartó tárgyalás a beszámolók szerint nagyon szívéjes volt, hiszen ahogy ezt a játékos környezete is állította Ronald boldog Barcelonában, és a továbbra is gránátvörös-kék mezben szeretne játszani. A Barça részéről egyértelmű a helyzet, hiszen ha a gazdasági helyzet arra kényszerítené a csapatot, hogy eladjanak egy hátvédet, akkor a francia Jules Koundé eladása lenne prioritás, mintsem a saját nevelésű játékosé. A Granada ellen 100. (Blaugrana színekben) tétmérkőzését „ünneplő” játékos fizetése a hírek szerint évi 12-13 millió euró lehet az alapbére, amihez hozzá csaptak meccs alapú bónuszokat is.


  • A katalán újságíró, Gerard Romero számolt be arról, hogy ismét „üzletre léphet” egymással a Barcelona és az Atlético Madrid, még ha csak közvetetten is. A blaugranától Marcos Alonso a szerződése lejártával távozik az idény végén, míg a matracosoknál ugyanez a sors vár Mario Hermosóra. Az az érdekes helyzet állhat elő, hogy a két játékos helyet cserélhet, ugyanis Alonsóért érdeklődnek Simeonéék, míg Hermoso a Barcelona számára tűnhet vonzó célpontnak. A két klub jelenleg gyakorlatilag fej-fej mellett halad a bajnokságban, kisebb lemaradással a Real Madrid és a Girona mögött.


  • Úton Sergio Busquets pótlása? A 16 éves és (jelenleg) 191 centiméter magas Marc Bernal a La Masia egyik legreményteljesebb projektje. Rafa Marquéz vezette Barça Atlètic ( avagy Barça B - szerk.) öt egymást követő mérkőzésén lépett pályára, és teljesen kifejlődött, mint pivot. Bizzunk benne, hogy Araújo, Balde, Gavi, illetve Yamal útját járja be a csapatban.
27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5018326195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KJDaniel 2024.02.15. 18:14:09

A legtöbbször nagyon jól értesült Fabrizio Romano szerint Mbappé a mai mapon hivatalosan is közölte a PSG vezetőségével, hogy a szerződése lejártával, nyáron távozik a klubtól.

Inkább le sem írom a Real lehetséges támadósorát jövőre… egy ideig lehet, hogy nem sok közünk lesz a ligához.

Culé Sarok 2024.02.15. 19:10:58

@KJDaniel: Őszintén? Nem érdekelne más csapat kerete, illetve az eredménytelenség, ha tényleg látnám azt a projektet, amire az elején fogadkoztak. Ugyan annyira tartom felelősnek Laporta féle vezetőséget a jelenlegi, mint a Xavi féle edzői stábot.

Culé Sarok 2024.02.15. 19:30:57

Ki hogyan építené a jövő évi keretet? (Természetesen a Klub anyagi korlátait figyelembe véve)

Robi71 2024.02.15. 21:45:43

@KJDaniel: Azért még van halványremény, hogy nem a Real lesz a befutó. Állítólag az ajánlat messze elmarad a két évvel ezelőttitől, amikor ugyancsak lejárt a szerződése a PSG-vel. Ha mégis, akkor centert fog játszani (gondolom Vini marad a balszélen). De ez visszaveheti Jude támadó potenciálját is, aki így visszavontabban kellene játszania. De mindentől függetlenül eszement kontrajátékra lesznek képesek a 3 gyors támadóval...rossz belegondolni is.

Robi71 2024.02.15. 21:50:24

@Culé Sarok: A jövő évi keret?....ehhez tudni kellene a klub valós gazdasági helyzetét és azt mennyit költhet a nyáron. Addig is marad a La Massia és a lejáró szerződésű játékosok.

Raven1975 2024.02.16. 17:10:56

Szerintem Andreas Christensent hiba lenne eladni. Sallangmentes és precíz. Kitűnő védő. Az egyik legjobb igazolás az elmúlt években. Pontosan passzol, keveset szabálytalankodik, fegyelmezett és nem reklamál, teszi a dolgát és kész. Hiba lenne megválni tőle. onefootball.com/en/news/liverpool-ready-to-offer-50-million-for-former-chelsea-star-39055803

evooo 2024.02.19. 11:18:51

@Robi71: Szerintem Vini sertodni fog, tul sok lesz az ego a csapatban, Bellingham nagyon szereti magat egyedul unnepeltetni, (az a golorom nekem nagyon arrogans) Mbappe-nak is nagy az egoja, meg ott van egy Rodrygo is, nem tudom hogy fogjak ezt kezelni, mindenesetre nem nez ki jol a kovetkezo 5 ev szamunkra. Vmi nagyon okos csapatjatek kellene, mindenkinek 100%-on teljesiteni.

Bivi76 2024.02.19. 11:29:11

@evooo: Hihetetlen micsoda játékosállományt hozott össze Perez. Most legyen okos az, aki talál erre ellenszert! A pénzen kívül, nincs erre más mód, hogy felvegye a versenyt a Real Madriddal. Lehet itt nagyokat mondani, lehet a La Massiában reménykedni, annyi sztárt nem tudunk kinevelni, amennyivel a legnagyobb ellenségünk rendelkezik. A korlátok Madridban kifogyhatatlanok. Ha nincs Mbappé, jön Haaland. Ha nincs Haaland, jön Osimhen. Sorolhatnám. Óriási hatalommal és pénzzel rendelkeznek.

evooo 2024.02.19. 12:00:36

@Bivi76: Ezert szurkolok en a Barcanak tobbek kozott, sosem jott be a galagtiko elv, osszevasaroljak a sztarokat. David es Goliat, na jo a Barca sem volt kis csapat!!:D Most vagyuk azok anyagilag!:D De nekem a sajat neveles jon be, kiegeszitve par jatekossal, veluk megverni az osszevasarolt realt.

Culé Sarok 2024.02.19. 12:51:33

Minden elhivatottság nélkül állítom, hogy kicsit nagyobb szerencsvel, illetve szakmaisággal az általatok emltett "galaktikus" szintet ismét elérhettük volna.

- Gondoljunk bele mi lett volna, ha láthatunk a pályán egy Ansu Fati-Lamine Yamal duót?!
- Ha Ilaix Moriba és Xavi Simons nem a pénzt választja?
- Ha Marcos Alonso helyett Alejandro Grimaldo visszahozatala lett volna a prioritás?
- Ha összeálhatott volna Jean-Clair Todibo-Ronald Araújó páros, kiegészülve Cubarsí-val, illetve Chadi Riaddal?

Lehetne még ezeket sorolni, de ha megnézzük ezeket a játékosokat, akkor nekünk is lehetett volna évekre meghatározó csapatunk.

Celestial1 2024.02.19. 13:12:19

@Bivi76: sz@rd már le :) hogy állandóan a madrid körül forog minden gondolatod :)
nekem tök mindegy kiket vesznek stb még az sem érdekel ha épp előttünk végeznek(jézusom milyen katalán vagyok én :)) a játék legyen látványos és szórakoztató ennyi a lényeg :)

Bivi76 2024.02.19. 13:22:11

@Celestial1: Nagyon nehéz megállnom nem velük foglalkozni. Amióta tudom az eszem, rühellem azt a szarházi csapatot. Nagyon fáj azt látni, hogy azok azt vesznek meg akit akarnak, mi meg szinte "lélegeztetőgépen vegetálunk". Nagyon szeretek nosztalgiázni, és a ha Ronaldinhora, Rivaldora, Messire, Eto 'o-ra, Henryre... gondolok, olyan büszkén lehet velük példálózni. Most ami van, sajnos szánalmas, siralmas, nagyon nehéz megemészteni.

Raven1975 2024.02.19. 13:29:31

Nagyon érzi a kaput Marc Guiu és szimpatikus srác, én több percet adnék Xavi helyében és remélem a következő szezonban a felnőtt keret tagja lesz!
onefootball.com/en/video/marc-guius-astonishing-cruyff-like-goal-for-barca-atletic-39072098

Bivi76 2024.02.19. 13:32:13

@Celestial1: Mindig Barcás voltam, vagyok, leszek örökre. De maga az a varázs, ami korábban volt a mérkőzéseink napján (bajnoki, Kupa, BL), haloványodik. Futballáz volt anno már egész nap. Várta az ember a varázslatot, és a mérkőzésen ezt meg is kapta, a zseniális játékosok remek játéka láttán. A jobbra nézek balra adom, a háttal gólpassz (Ronaldinho), ollózós gólok (Rivaldo), a rabonás gólok anno (Kluivert, Sonny Andersson),a bicikli cselek, a szóló gólok (Messi). Mi maradt nekünk ezekből? Nem mellesleg elviselni az idióta, tudatlan Real drukker kollégák okoskodását.

Celestial1 2024.02.19. 14:24:39

@Bivi76: "Ronaldo, Rivaldo, Messi" kb megismételhetetlen...és igen sajnos a játékunk évek óta unalmas kiszámítható stb nem is tudom hol lehet a hiba..talán utoljára Enrique idején volt stabilan élvezhető most csak néha néha...
Ja Yamal viszont egy gyémánt belőle még simán lehet egy Messit megközeitő játékos feltéve ha nem cseszik el a klubnál (van rá esély) ...

Robi71 2024.02.19. 20:25:23

@evooo: Mbappé van akkora név, hogy egy Vini szintű játékos ne legyen sértődött. Ha nem is fog őszintén örülni az érkezésének, de be fog állni a sorba...tisztában van vele, hogy Perez és Ancelotti nem ismeri a nyafogást. Közben egyértelmű, hogy ő fog visszaszorulni.
Bellingham elképesztően érett srác a korához képest, vele biztosan nem lesznek problémák.
De ne rohanjunk ennyire előre...hátha valamelyik PL csapatban fog kikötni. Igaz erre kb. 1% az esély.

Robi71 2024.02.19. 20:37:31

@Bivi76: Örüljünk, hogy (ahogy Messi mondta) volt egy olyan 11 évünk amikor 8 bajnokságot és 3 BL-t nyertünk.
De a tavalyi bajnoki címet is köszönjük meg....azért, mert én arra számítottam, hogy Perez már korábban beindítja az új galaktikus projektet. Habár messze sem akkora a felhozatal minőségnem, mint volt az első projektnél (amikor hemzsegtek az aranylabdások) de most is tud 3-4 olyan igazolással előállni (ha jön Mbappé még két klasszis védő kell csak), amivel hosszú időre uralni fogja a La Liga-t és a BL-ben is az első számú esélyes lesz.
De mi maradunk a csapatunk mellett jóban-rosszban hisz korábban is voltak hosszú időszakok, amikor reménytelennek tűnt (volt) a verseny. Ellenben azt várjuk el a vezetőktől, szakemberektől, játékosoktól hogy maximálisan tegyék oda magukat és mindenki ott ahol van (iroda vagy pálya) a legjobbat hozza ki magából. Egy egységes, jó csapat csodákra képes egy kiemelkedő egyéniségekből álló sztáralakulattal szemben. "a kemény munka legyőzi a tehetséget". Fel a fejjel. :)

Bivi76 2024.02.19. 20:51:02

@Robi71: Ebben igazad van :Maradunk a csapat mellett jóban rosszban. Ez nem is kérdés. Alap dolog. Ettől függetlenül fáj ez az egész helyzet.

Robi71 2024.02.19. 21:52:09

@Bivi76: Bartomeu elszalasztotta a lehetőséget, hogy gazdaságilag a Real elé helyezze a klubot. Végzetes történelmi hiba. Óriási lehetőséget szalasztott el.

faramuci69 2024.02.20. 09:05:03

Bartomeu még mindig szabadlábon van. Azért ez sok kérdést felvet.

Raven1975 2024.02.20. 17:53:34

player.hu/sport-3/a-napoli-ismet-edzot-valtott Walter Mazzarri a rangadókon hetek óta a rá alapvetően jellemző 3 védős szisztémát használta, és igen jó eséllyel a Barça ellen is ezt vette volna elő, ezzel szemben Francesco Calzona (aki korábban Sarri és Spalletti stábjában is dolgozott, ill. játékfelfogásában is az ő nyomdokaikon jár) minden valószínűség szerint a klasszikus nápolyi futballt fogja feltolni egy 4-3-3-as formációban. Ez elméletben a Barça számára kedvező fordulat, viszont a gyakorlat szintjén ez azt is jelenti, hogy Xavi és a stábja a meccstervet dobhatja ki a kukába, ugyanis az ellenfél teljesen mást fog játszani, mint amire eredetileg számítani lehet. Ráadásul a Napoli játékosainak nem lesz újdonság Calzona taktikája, unalomig ismerik, hisz éveken át játszották ezt Spalletti irányításával, "csak" fel kell frissíteniük a tudást, az egyetlen kérdőjel maga Calzona, aki stábtagként remek volt, szövetségi kapitányként is jó, viszont klubedzőként ez az első megmérettetése. Az mindenképp mellette szól, szövetségi kapitányként hozzászokott, hogy kevés idő alatt kell jó munkát végeznie, de ennél többet csak a szerdai meccs után mondhatunk róla.

Robi71 2024.02.20. 20:12:25

@Bivi76: A La Liga kedden 270 millió euróról 204 millió euróra csökkentette a Barcelona éves kiadási limitjét, részben a klub által 2022-ben a rövid távú pénzügyek javítása érdekében eladott eszközök folyamatos csökkenő hatása miatt.
A Real Madrid rendelkezik a legmagasabb költési limittel a bajnokságban, 727 millió.

Bivi76 2024.02.21. 06:37:11

@Robi71: Köszi az infót. Sok mindenre nem lesz elég.

Robi71 2024.02.21. 21:27:51

@Bivi76: Ez nagyjából azt jelenti, hogy el kell adjuk a 3 legjobban kereső játékosunkat és helyükbe felhozni 3 játékost az ificsapatból akik majdnem ingyen játszanak. Ha még igazolni is akarunk újabb játékos(oka)t kell eladni. Nem ezen a nyáron fogunk erősödni a jelek szerint.... :(

Bivi76 2024.02.23. 15:26:09

@Robi71: Vitor Roque és Inigo Martinez is csak jűnius 30-ig van regisztrálva. Nagyon kicsi, szinte 0 a mozgástér. Nem tudom mi lesz, de szeretett klubunk sokkal többre hivatott, mint amilyen helyzetben most van. Nem tudom innen hogy lesz a kiút. Van e egyáltalán.

Robi71 2024.02.23. 22:16:09

@Bivi76: Eladtunk mindent amit el lehetett, de ez csak pillanatnyi megoldást jelentett. Nem tudom, hogy van kiút ebből a helyzetből, de remélem Laporta tudja. Szerintem a legkedvezőbb körülmények között is még 2-3 év szűkölködés vár a klubra.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása