Több, mint egy blog!

2024. május 29. 09:11 - Culé Sarok

A nyár legnagyobb kérdése a védelemben: Mikayil Faye

ghqdwqiwuaawwjf.jpg

Mika Faye egy sikertörténet a Barça felderítő részlegének, amelynek volt bátorsága elmenni a horvát másodosztályba, hogy megnézzen és befektessen egy 18 éves szenegáli középhátvédbe. Tavaly nyáron kevesebb mint kétmillió eurót fizettek érte, ma pedig már egész Európából érkeznek ajánlatok.

Ez a művelet a legjobb példa arra, hogy a világ élvonalbeli tehetségeit még akkor is be lehet vonzani, ha a klub pénzügyi átszervezés közepén van.

A Barça nagyon bízik Mika Faye-ben, akinek meglátásuk szerint megvan a profilja és a minősége ahhoz, hogy akár nagyon rövid távon is bekerüljön az első csapatba, bal oldali belső védőként. Erős, gyors és bátor védő, aki rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket a Barça megkövetel egy ilyen poszton játszó játékostól.

Ezért a sportvezetés sürgette Xavit, hogy a szezon utolsó hónapjaiban adjon neki alternatívát. Nem Rafa Márquez tartalékcsapatában nyújtott jó teljesítményének jutalma volt. A klub látni akarta, hogyan teljesít az első osztályban. Bár több mérkőzésre is behívták (Mallorca, Las Palmas és Cádiz ellen), végül nem játszott, ami bizonyos fokú csalódottságot generált a Ciutat Esportiva irodáiban. Egy jó lehetőséget szalasztottak el.

Amióta csatlakozott a sportstruktúrához, Deco nyilvánosan és magánéletben is védelmébe vette, hogy a második vonalban saját nevelésű vagy a tartalékcsapatban edződött játékosoknak kellene szerepelniük. Ez klubpolitika, nem pedig pénzügyi kényszer. Ebbe a játékosprofilba tartozik Faye, Héctor Fort és Fermín.

Eric García Gironában töltött kölcsönszerződésének végeztével Hansi Flick a középhátvéd poszt telítettségével kezdheti meg az előszezont. Ezen a poszton lesznek eladások, hogy finanszírozni lehessen egy középpályás és egy baloldali szélső megszerzését. Xavi távozása gyengíti a 33. életévét éppen betöltött Íñigo Martínez pozícióját, aki személyes tétje, és ha átmegy a szezon előtti teszten, Faye az első csapatba beválogatott védők között kaphat.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3118416073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KJDaniel 2024.06.01. 23:01:18

…és Mbappé még csak most jön, mi lesz velünk és Európa többi csapatával.. senki nem fogja megállítani őket.

Robi71 2024.06.01. 23:26:44

@KJDaniel: Nem lesz semmi. Most sem azért nyernek, mert az övék a legjobb csapat...hanem mert legyőzhetetlennek hiszik magukat. Ameddig ebből a szempontból más csapat nem tud felnőni melléjük...teljesen mindegy kit igazol a Real. A Real ellen nem úgy kell kimenni, hogy "nyerünk", hanem, hogy "elpusztítjuk" őket.
Az idén Manchesterben eldőlt ki nyeri a BL-t. A City-n kívül nincs riválisuk. De a City sincs ebből a szempontból egy szinten velük. Hiába voltak jobban játékban az elmúlt 3 évben, az eredmény még is 1-2.

evooo 2024.06.02. 19:14:59

Nemet vonal jot fog tenni nekunk, en alig varom mbappestol verjuk meg oket! :D

Robi71 2024.06.03. 13:21:41

@evooo: @Bivi76: Elsősorban a mentalítást kell helyretenni...másodsorban a saját nevelést megbecsülni (csak akkor voltunk toppon korábban is ha ez volt a gerinc)....harmadsorban megfelelően igazolni (megfelelő játékost, megfelelő helyre....az gazdasági helyzet függvényében).
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása