Több, mint egy blog!

2024. június 03. 12:27 - Raven1975

UD Ibiza 1-2 Barça Atlètic

Jó kezdés: győzelem az odavágón.

A Barça Atlètic idegenben 2-1-re nyerni tudott az UD Ibiza ellen, a másodosztályért vívott play-off elődöntőjének odavágóján. A hazaiak szerezték meg a vezetést, amire először Pau Víctor, majd a második félidőben Marc Guiu válaszolt, mindkét gólnál Marc Bernal volt a kiszolgáló. Szép volt srácok! Visça el Barça!

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8718420389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bivi76 2024.06.03. 13:15:36

A mai Elmundo szerint, Mika Faye fontolgatja hogy elhagyja a Barcelonát. A kitűnő fiatal játékosunk kapott már ígéretet az FC Barcelona előző edzőjétől, amit nem tartott be, és a lehetőség elmaradása miatt a szenegáli hátvédünk elbizonytalabodott. Nem akármi csapatok csábítják :Arsenal, MU, Inter, Milan, Dortmund. Ha most leírnám a véleményemet az előző edzőről, kitiltanának ismét. Inkább csendben maradok, mindenki gondoljon amit akar. Csak annyi halkan, ballábas belső védő a szenegáli. Ezen a poszton a keretben inkább Inigo Martinez, Marcos Alonso volt a keret tagja. Nehogy úgy járjunk mint Todiboval!

Robi71 2024.06.03. 15:53:29

@Bivi76: Várd meg, hogy megtörténjen és utána írd le a véleményedet. Ezt javasoltam neked eddig is minden ilyen "hír" hallatán...csak ezt tudom javasolni most is....és a jövőben is.

BlackStar* 2024.06.03. 15:54:01

@Bivi76: Ne higgy el mindent amit a sajtó ír, kezdődik az uborka szezon és szeretnek a katalán újságírók port kavarni az olyen emberek számára akik ezt egyből benyelik...
Egy éve sincs a Barcánál Faye, semmivel nincs elkésve, hogy nem kapta még meg a lehetőséget, még mindig csak 19 éves. 1 év a tartalékoknál, hogy beilleszkedjen a légkörbe a játékfilozóliába, természetes... Ott van Araujo talán két idényt is eltöltött a b csapatba mielőtt az A keretbe került.
Faye ha már is követelőzik és inkább menne akkor hajrá menjen... de nekem az eddigi nyilatkozataiból nem úgy jön le mint aki a kemény munka helyett a követelőzést választaná.

evooo 2024.06.03. 16:53:57

Ilaix Moriba jut errol az eszembe, 19 evesen kovetelozes helyett orulj ha Barca mez lehet rajtad. Onbizalom kell de egy kis alazat sem art, dolgozz kemenyen es ha tenyleg olyan jo vagy ott leszel a csapatban.

Robi71 2024.06.03. 20:08:37

Aminek be kellett következni...megtörtént.
Mbappé hivatalosan is a Real-é, 2029-ig szóló 5 éves szerződést írt alá. Az aláírási 100 milliót 5 évre elosztva kapja meg. Fizetése évi 25 millió lesz.

Bivi76 2024.06.03. 20:23:58

@Robi71: Rodrygo, Endrick, Mbappé, Vinicius. Hát mit lehet erre mondani? Kössük fel azt a bizonyost! Ezek legalább 100 gólt fognak rúgni a bajnokságban.

Robi71 2024.06.03. 20:39:35

@Bivi76: Mbappé érkezése komoly szerkezeti átalakítást igényel majd. Gyakorlatilag balszélső, mint Vini...és ez még akkor sem változik, ha középcsatárt játszatnak vele. A másik, hogy az eddig visszavont centert játszó Bellingham szerepköré is visszaszorul...már nem kell olyan gyakran a kapu elé kerülnie. De hát ez legyen Ancelotti legnagyobb problémája.
Endrick tanulóéve lesz ez...de ez így rendben is van.

Robi71 2024.06.03. 20:51:48

@Bivi76: Bár igaz, hogy az aláírási pénzel együtt évi 45 (25+20) milliót fog keresni...de ez így is elmarad a PSG-ben kapott évi 72 milliótól.
A Real-ban a jelenleg visszavonuló Kroos kereste a legtöbbet....évi 25 milliót (annyit, mint most Mbappé). Ezzel szemben nálunk De Jong évi 37,5 és Lewa 32 milliót keres.

KJDaniel 2024.06.03. 20:52:54

@Bivi76: Nem túlzás azt mondani, hogy összeállt az újabb Galaktikus csapat náluk, hacsak nem lesz Mbappé egója miatt valamilyen széthúzás ami megbontja a jelenlegi csapategységet, akkor sok keresnivalónk nem lesz ellenük, de igazából nem csak nekünk, hanem senkinek Európában.

A legrosszabb az, hogy pénzünk sincs megerősíteni a keretet..

Bivi76 2024.06.03. 21:05:58

@KJDaniel: Részükről egy erődemonstráció. Két nappal a BL győzelmük után, bejelentették Mbappét.

KJDaniel 2024.06.03. 21:37:31

@Bivi76: Abszolút.
Én már csak abban bízom, hogy hátha valahogy sikerül a nyáron hoznunk egy minőségi (nem Romeu féle!!) védekező középpályást és esetleg valakit a bal szélre aki nálam mondjuk Nico Williams lenne, így azért az idei szezon legnagyobb gyengeségét, miszerint nem volt egyetlen védekezésre alkalmas középpályásunk sem, sikerülne orvosolni.
Visszatér Gavi, Baldé.. akik Flick alatt szerintem a csapat legfontosabb játékosai között lesznek.

Illetve ha már Flick, bízom benne, hogy képes lesz mentálisan és fizikailag sokkal erősebbé tenni a csapatot, merész húzás volt a német edző kinevezése Laportától, de nagyon szurkolok, hogy bejöjjön.

Robi71 2024.06.03. 22:00:54

@KJDaniel: Galaktikus támadósor, igen. De a többi szekció messze nem az.
Arra leszek kíváncsi, hogy kivel erősítenek a középpályán (Kroos-t és Modric-t pótolni kell) és kivel a védelemben. Mbappé leigazolás nem igényelt szakmát...a többihez kelleni fog az is.

Eminusz 2024.06.04. 05:04:16

@Robi71: Modric marad meg egy evet, Kroos “helyet” meg atveheti Bellingham… Szerintem megvannak.
Rodrygot allitolag a City vinne, de szerintem ebben az esetben sem kell mar igazolniuk: Valverde, Brahim, Guler mind remek kepessegu jatekosok, de az is lehet, hogy Mbappe megy ki jobb szelre es akkor szabad a palya Endrick elott…

Na de ennyit a Real Madridrol, kivancsian varom, nalunk mik fognak tortenni. :)

Visca el Barca!

Culé Sarok 2024.06.04. 08:55:01

Nagyon izgalmas átigazolási szezonra számítok a szigorú FFP ellenére is. Szerintem Iñaki Peña helyét Ander Astralaga veszi át, ami valljuk be nem lesz hátrányára a csapatnak. A jobbhátvéd poszt szintén érdekes, hiszen a Flick féle rendszerbe nem elég technikás Koundé (középső védőnek viszont nem a legbiztosabb a francia), így okkal merül fel bennem a kérdés, hogy marad-e, avagy távozik. Cancelo-t jó lenne megtartani akár végleg, akár kölcsön. És itt jön a két legnagyobb kérdés a számomra. Ugyebár volt egy olyan interjúja Dest-nek, hogy addig nem tér vissza Barcelonába, amig Xavi az edző. Xavi távozott, mindeközben Dest megsérült és a PSV nem tart igényt szolgálataira (szerencsénkre?!). Szerintem igen jól tejesített hollandiában az amerikai védő, aki még mindig csak 23 esztendős mindkét szélen bevethető szélsőhátvéd. Másik kérdés számomra Julián Araujo, aki szerintem jó teljesítményt nyújtott a Las Palmas színeiben. Kicsit visszakanyarodnék a következőkben Koundé-ra, hiszenő alavetően közéhátvéd, viszont véleményem szerint nem a legjobb. Messze megelőzi a rangsorban Araújo, Cubarsí. Kérdés, hogy mit tervez a vezetőség a Girona-ban szintén jól teljesítő Eric Garcia-val, a B csapatban remklő Faye-val. Nálam fix távozó lenne a védelemből Koundé, Julián, illetve Christensen. Ja és ugyebár szerződése lejártával Marcos Alonso... :D
Következzék a középpálya. Romeu-ról nem szeretnék sokat írni, mert kár lenne rá pazarolni az időt. Akár ingyen, de menjen innen. Gullit szavaival élve Frenkie nem elég jó, így nálam ő is távozó lenne a mi Robikánkal kézenfogja. Helyükre érkezhetne Kimmich, Aleix Garcia, illetve Guido. Ez a 30-as kb. 50-60 millióba fájna a csapatnak, mégis minőséget vinnének a csapatba.
Következzék a támadósor. A jobbszél szerintem egyértelmű: Lamine-Raphinha duo Európai szinten is elég ütős, így inkább a hangsúlyt a csatár, illetve a balszélső posztra terelném. Nálam Lewa hiába hoz 20+ kanadai pontot, de szerintem nagyobb hátrány már a csapat számára, mint Luis Suárez, akit ilyenkor már rég lapátra tettek. Helyére a görög Pavlidis érkezne, akit Guiu helyettesítene. Balszélen Xavi Simons, illetve Nico jó lehetőség lenne. bízom benne, hogy sikerül megszerezni őket. Itt érkeztünk el Ferran Torreshez. A csávó szerintem óriési hiba volt. az ő érte kapott pénzből a City leigazolta Julian Alvarezt. a Pool edig ennyoből leigazolta Gakpot. Nálam fix távozna. Ansu Fatit viszont megnézném egy Flick féle filozófiában. amennyiben itt sem remekel, úgy nincs miről beszélni.

Ezzel nálam így nézne ki a jövő évi keret:

ter Stegen-Astralaga
Cancelo-Dest
Araujo-Eric
Cubarsí-Inigo-Faye
Balde-Fort
Kimmich-Guido
Aleix-Gündogan
Gavi-Pedri-Fermin
Raphinha-Lamine
Pavlidis-Guiu
Nico-Simons-Fati

KJDaniel 2024.06.04. 10:33:55

@Culé Sarok: Cancelo képtelen védekezni, idén a szezon két lefontosabb mérkőzése is többek között az ő fatális hibái miatt mentek el, ha meg is tartjuk (bár én nem szeretném sem őt, sem Félixet), maximum a középpályán számítanék rá, kisebb csapatok ellen, ahol a szezon elején valóban hasznosan játszott.
Dest és García Koundé helyett? Na ne.. egyik sem kell ide, ezt bizonyították korábban számtalanszor, Julian Araújo viszont jöhetne!
Guido Rodriguez okés, Romeunál rosszabb nem lehet, Aleix Garcia megy a Leverkusenbe.
Kimmich-et, Nico-t és Xavi-t én is hoznám ha lesz rá lehetőség anyagilag, de azt a Lewa-t aki épp Flick alatt teljesítette egyik legjobb szezonját, semmiképp sem küldeném el, főleg, hogy minőségi alternatívára jelenleg nincs pénzünk.

Feri7_ 2024.06.04. 12:51:52

Üdv., sziasztok! ;)

Robi71 2024.06.04. 13:25:51

@Eminusz: A lassan 39 éves Modric nem fogja átvenni Kroos helyét....marad "tanítóbácsinak" az öltözőben. Sőt, őt is pótolni kell. Mivel "verőlegény" van bőven a középpályán...kelleni fog egy kreatív középpályás.
A védelemből elmegy Nacho és a 33 éves Carvajal sem lesz fiatalabb. Oda is kell legalább 2 ember.
Elől megvannak...és bolondok lennének eladni egy olyan rendszerben tökéletesen illeszkedő, sokoldalú támadót, mint Rodrygo. Szerintem biztosan marad.
Igazából amikor a Real problémáiról beszélek, akkor csak kapaszkodót keresek a "fussatok bolondok, jön Mbappé" rettegőknek. :)

Feri7_ 2024.06.04. 13:40:15

Anno Frenkie82 volt a nevem. Regisztráltam újra. Emlékeztek még? ;)
.
..
...
Força Barça, Més que in club! ;)

Robi71 2024.06.04. 13:48:32

@Culé Sarok: @KJDaniel: Korábban rengetek pletyka (mert csak azok nevezném) terjengett Xavi átigazolási stratégiájáról....ez most Flick-el teljesen felborult (még pletykaként is felejtős az összes).
Hogy Flick-nek mi van a fejében azt csak ő tudja...és hogy ebből mit tud megvalósítani a klub jelenlegi anyagi helyzetében még inkább kérdéses.
Gyanítom, hogy a spanyol vonal felejtős nála.
Cancelo és Felix klubjaik csak végleges megoldásban gondolkodnak. Fizetünk értük vagy mennek tovább.
De Jong-t nehéz lesz úgy eladni, hogy átütemeztük a bérét és az elmúlt 3 évben a 37,5 millióból "csak " 20-at kapott. Nem nehéz kiszámolni, hogy az eladásából nem sok pénz maradna.
Igazolásokról nem beszélnék...főleg nem 50+ milliós játékosokról (Bernardo, Kimmich, Nico, Simons és társai). Ilyen igazolásokhoz húzóembereket kellene eladni.

Robi71 2024.06.04. 13:51:19

@Feri7_: Üdv újra.
"Ave Feri, morituri te salutant." (nehéz idők üdvözlese) :)

Robi71 2024.06.04. 14:25:18

@Eminusz: bocs elnéztem...de Bellingham sem alkalmas Kroos helyét átvenni. Se szeme, se pontossága sincs ehhez. Ellenben egy remek tkp, ez kétségtelen.

Feri7_ 2024.06.04. 15:59:31

Egyszer minden korszak véget ér ;) A jó is, a rossz is ;) Most a Real van jobb helyzetben, ami az elkövetkezendő éveket illeti.
.
De!!!! MBappé, Bellingham, Vinicius, stb. ide vagy oda... Már nincs annyi klasszis, mint volt régebben... Ha csak egy pár nevet sorolok fel, akik együtt játszottak kis túlzással, szinte egy azon "korszakban", de más-más csapatokban: Totti, Del Piero, Inzaghi, Verón, Nakata, Buffon, Casillas, Khan, Toldo, Ronaldinho, Rivaldo, RonaldoR9, Recoba, Vieri, Owen, Beckham, Figo, Zidane, Xavi, Iniesta, Klose, Ballack, Van Nistelrooy, Van Persie, Henry, Bergkamp, Nesta, Cannavaro, Thuram, Robi Carlos, Puyol, Abidal, Scholes, Giggs, Lampard, Gerrard, Baros, Cissé, Emerson, Vieira, Pirés, Ljungberg, Deco, Giuly, Lucio, Elber, stb., stb., jövő hétig lehetne sorolni... Ahhoz képest a mai foci... hááát... elég gyér... felhozatalilag... Szerintem ;) Ez a mai foci hol van a 90-es és 2000-es évekhez képest?! Sehol. Oké, most egy Vinicius is sztárnak számít... Befért volna anno egy Raúl-Morientes-RonaldoR9 féle Real-csapatba? Nem... Hiányérzetem van, ha visszagondolok... :( Most van egy Vini, Mbappé, Haaland trió erős túlzással... Gyengusz szerintem. Már a minden Messi Vs. CR7-ről szóló időszak is az volt... Kövezzetek meg.

Eminusz 2024.06.04. 16:12:10

@Robi71: Teljesen igazad van, annyiban kijavitanalak, hogy Kimmich nem 50+ millio lenne… Allitolag 30 millioert hozhato. :) Nehez anyagi helyzet ide vagy oda, az o erkezesere nagy eselyt latok, aminek nem mellesleg nagyon orulnek! :)

Eminusz 2024.06.04. 16:32:36

@Culé Sarok: En a pletykakbol tudok meriteni, ami (ahogy Robi is irta) nem tul sok, de azert ad egy tampontot szerintem. :)
Pena helyere Flick a Werder 20 eves kapusat, Mio Backhaust szeretne leigazolni, akiben hosszu tavon ter Stegen utodjat latja.
Kounderol alkotott velemenyedet oszton! Pontosan ugyanezt gondolom rola en is! En mondjuk Christensent nem adnam el… Ericet viszont igen!
A hirek szerint mind Cancelo, mond Felix mehet vissza a csapataba, bar elobbi elott meg nyitva hagyjak az ajtot, ha nem sikerulne igazolni egy JHV-t. Flicknek nem tetszin a portugal vedoi munkaja (nekem sem) es a nagy kedvence Frimpong (nekem is), de az o leigazolasara keves eselyt latok… B-opciokent en is (es remelem Flick is) versenyeztetnem a hazon belulieket (J. Araujo, Dest, Fort) es csak a C-opcio lenne Cancelo!
A bal hatved poszt nagy kerdes meg szamomra… Balde egyedul keves szerintem, de lehet hogy a fentebb emlitett JHV-k vesz eseten atkerulhetnek erre az oldalra, szoval talan ide nem olyan fontos igazolni. :) Mindenesetre olvastam mar egy olyan pletykat, hogy Flick elhozna a Leipzigbol Raumot Balde melle/moge, ami nem lenne hulyeseg, de csak legutoljara, ha kesz a keret es meg maradna penz :)
A kozeppalyara Kimmichen kivul senkit nem hoznek, ellenben eladnam De Jongot (jo jo, de semmi fejlodesen nem ment keresztul! Pontosan ugyanugy jatszik, mint mikor idekerult velemenyem szerint!)
Robertotol es Romeutol is megvalnek. Pablo Torre nekem szompatikus fiatalember, akinek mindenkepp adnek egy eselyt a bizonyitasra! Ja es ide elvileg mar leigazoltuk Guidot, akitol mondjuk sokat nem varok (szerintem Romeu 2.0 lesz…), de ha mar itt van, szamoljunk vele is! :)
A kozeppalyanal maradva egyebkent a hirek szerint Flick egyenesen rajong a Pedri-Gavi parosert! :)
A tamadosor az eleg necces… Aki nalam fix, az Lewandowski es Yamal. Rajtuk kivul Fatit szeretnem meg latni! Ferran mehet, ahogy Raphinha is… A brazilnak jo szezonja volt, de benne nincs semmi tobb… O 110%-ot adott bele, ami ennyi, nem tobb… Korlatozottak a kepessegei, ami nem lenne baj, tolem maradhatna, de eleg jo penzt lehet erte kapni, akkor meg miert maradjon? :)
Engem Roque sem gyozott meg, ahogy Guiu sem. Ok mehetnenek kolcsonbe.
Nico Williams nagy fogas lenne mindenkepp es van meg egy jatekos, akit mar irok egy ideje, mert szerintem 12 millioert kihagyhatatlan lehetoseg kellene hogy legyen, es az Dybala! Meg mindig van benne 4-5 ev magas szinten szerintem es meg mindig szovesen jonne Barcelonaba! Nem is ertem miert nem merul fel a neve….

Szoval mindent osszevetve, egy ilyen keret versenykepes lehetne:

Ter Stegen / Backhaus
-
Frimpong / J. Araujo / (Fort)
Araujo / Christensen
Cubarsi / Inigo / (Faye)
Balde / Dest
-
Gavi / Gundogan
Kimmich / Guido
Pedri / Torre
-
Yamal / Dybala
Lewandowski / Fati
Nico / Fermin

Visca el Barca!!!

Feri7_ 2024.06.04. 16:41:20

Gündogan? Szerintem abszolút nem illik ide... én semmi olyat nem látok tőle, hogy "hűha"...

Robi71 2024.06.04. 16:51:02

@Eminusz: Kimmich-nek (vkp) én is örülnék, ahogy Bernardo-nak (tkp) is. Ellenben kicsi a valószínűsége. Mindketten klasszisok...
Amennyiben Kimich nem hosszabbít a Bayern-nél...minden topcsapat sorban fog állni érte (City, PSG). Bernardo-t pedig nem tudjuk kivásárolni.

Robi71 2024.06.04. 17:37:48

@Feri7_: Ha jól emlékszem ő volt az aki szóvá tette a "mi sem történt" hangulatot az öltözőben az ősszel elbukott Classico után ... vagy, hogy ezen a szinten ekkora egyéni hibát nem lehet véteni, mint Araujo tette a PSG elleni visszavágón. Ellenben az is tény, hogy ebben az amatőr légkörben ő sem tudott sokat hozzátenni és nem volt olyan meghatározó mint korábban a City-ben.

Feri7_ 2024.06.04. 17:45:14

@Robi71: Ez is oké, de pl. Busquets se tudott volna olyan produktumra, ha nem olyan játékosok veszik körbe mint anno Xavi és Ini, vagy később Raki és Ini... és volt egy Messi, Suárez duó elől, akinek lehetett pakolni a lasztikat is...

Robi71 2024.06.04. 17:46:36

@Feri7_: Ezt mondom, Gündo jobb játékos annál amit ebben a szezonban láttunk tőle.

Raven1975 2024.06.04. 17:46:56

Guido Rodríguez - Andreas Christensen párossal kiegyeznék, a fiatal Marc Bernal pedig harmadikként ott lenne talonban. Három használható játékos a hatos posztra. Jelen helyzetünkben szerintem nem kívánhatunk többet!

Robi71 2024.06.04. 17:47:47

Chadi Riad, aki ebben a szezonban kölcsönben a Betis-nél szerepelt végleg az andalúzoké lett €3 millióért.

Robi71 2024.06.04. 17:51:55

Estanis Pedrola, aki szintén kölcsönben a Sampdoria-ban szerepelt végleg a genovaiaké lett €3 millióért.

evooo 2024.06.05. 11:51:00

@Robi71: It was reported earlier that Frenkie de Jong has a whopping salary of €40 million per year – making him by far the highest-paid Barcelona player.

However, that is far from the truth. MARCA points out that De Jong’s current salary at Barça for this season and the next is at around €18/19 million.

That is almost half of what was reported by the media, although it still does de Jong one of the highest earners at the club

attol fugg hol nezed, hivatalos oldalt kell keresni ossze vissza irnak errol is. egyebkent de Jong fizetese a covid alatt el lett tolva mint masoknak is. nem latjuk mi ezt tisztan szerintem,

evooo 2024.06.05. 12:25:46

Xavi el akarta adni Lewa-t, Dovbykot nezte ki helyette.

Robi71 2024.06.05. 14:57:28

@evooo: Tudtommal Laporta érkezésekor a fizetések 20 millióra lettek maximalizálva....ergo akik ezen felül kerestek (Busi, Pique, Alba, De Jong) módosított szerződést írta alá, amiben elfogadták a fizetés csökkentést (tudtommal senki sem fogadta el leszámítva Pique-t, aki befejezte és lemondott róla) vagy átütemezést...miszerint a 20 millió feletti összeget a klub gazdasági fellendülésének függvényében később kapják meg.
Ezért van az, hogy Alba vagy Busi esetében még most is tartozik a klub az átütemezett összeggel, De Jong esetében pedig ez tovább fut idestova 3 éve. A klub tartozik Messi-nek is 80 millióval.

Robi71 2024.06.05. 15:09:21

@evooo: Lewa szerződésében megállapított fizetése kísértetiesen hasonlít a korábbi (előnytelen) progresszíven emelkedő fizetésekhez. Évente 6 millióval emelkedik...indult 20-al, az idén ez már 26 volt és a következő szezontól 32 lesz.
Hogy Xavi meg akart válni tőle szerintem a szokásos pletyka....de nem kizárt, hogy Laporta tényleg szabadulni akar tőle a fent említett okból.

Robi71 2024.06.05. 16:09:53

@evooo: Ha a keret rendben lenne és csak finomítani kellene rajta, én eladnám De Jong-ot és Lewa-t is. Piacképes mindkettő...Lewa-ért is komoly pénzt fizetnének a szaúdiak.

Robi71 2024.06.05. 16:12:32

Én a fizetéseket a www.capology.com -on szoktam megnézni. Szerintem a legszakavatottabb és naprakész oldal.

evooo 2024.06.05. 16:25:13

Pique hogyan koltotte volna el a Neymarert kapott penzt:

“We received 222 million euros for Neymar and spent 400 million on three players. It’s the same thing that happened with Figo 15 years ago,” he said on a live stream with Ibai Llanos.

“He went to Madrid for 60 million, and we spent it on three players. Those players, in both cases, it doesn’t matter their names, you’ll always overpay because the clubs know you have money.

“What would I have done with the Neymar money? The stadium. We would have it completed like Madrid, but we got heated and spent it on players...”

Teljesen igaza van szerintem.

evooo 2024.06.05. 16:27:55

@Robi71: Flick-nek szerintem kell Lewa, de vhol azt olvastam azt mondtaha szukseges a klubnak akkor eladhatjak de Jong-ot. Kivancsi vagyok mi lesz, milyen keretunk lesz. Egyebkent en is eladnam oket, tul sokat keresnek ugyanakkor megneznem Flick alatt mire lennenek kepesek. :)

Robi71 2024.06.05. 19:12:06

@evooo: Lewa-n egyre inkább érződik hogy leívelő pályán van, ami nem is csoda 36 évesen. Ellenben az is igaz, hogy most nem tudom kit húzhatnánk elő a kalapból aki jobb, fiatalabb és...olcsó. :)
De Jong-al kapcsolatban mindig az van, hogy "majd a következő szezonban"....és itt van 5 éve.

Bivi76 2024.06.05. 19:23:38

@Robi71: Mert amikor az előző edző idehozatta, azt hitte hogy 34 évesen felfelé ívelő pályafutása lesz a Barcában?

Robi71 2024.06.05. 19:41:37

@evooo: A Neymar üzlet nagyon el lett szúrva....akkor amikor a progresszíven növekedő kivásárlási árat beállították...és ezzel hagytak egy kiskaput a távozására. Bár magasnak tűnt a 222 millió, de benne volt a pakliba, hogy valaki (Real vagy PSG) leteszi az asztalra az akkor "új Messi"-nek kikiáltott játékosért (talán ő állt a legközelebb ehhez a jelzőhöz). Szerintem Perez is vitte volna...talán CR volt az egyetlen akadály ebben és Neymar akarata....így a PSG lett a befutó egy "okos trükkel" (Neymar kivásárolta saját magát).
Mindez pillanatok alatt megtörtént...és ez volt a második "elszúrás", mert így valóban mindenki tudta, hogy mennyi pénz került a kasszában. Ha mindez nem így történik, hanem megtervezve akkor párhuzamosan intézni lehetett volna a "pótlást" normálisabb áron.
Ettől függetlenül nem lett volna szabad ennyit fizetni (135 millió) egy "zöldfülű" Bembélé-ért...volt bőven más opció is.
A Coutinho történet megér egy másik misét. Akkor nyáron a Pool elutasította a Barca 80 milliós ajánlatát....de télen visszamentünk egy megduplázott ajánlattal (ebből 135 milliót fizettünk ki végül), amit természetesen elfogadtak. Ebből a pénzből bajnok és BL győztes csapatot rakott össze Kloop.
...és mivel nem működött semmi, jött Griezmann 120 millióért. Őt az előzőkhez viszonyítva sajnálom, mivel szerintem nem tudtuk használni...főleg Messi távozása után kellet volna köré építeni a támadójátékot (ahogy Simeone és Deschamp teszi). A történek végét ismerjük....Simeone cserében kapott egy Suarez-t, egy bajnokságot és...20 millióért vissza Grizi-t. Igaz, a pénzt elégették egy haszontalan Felix-ért.

Abban igazat adok Pique-nek, hogy a pénz nagy részét stadionfelújításra kellett volna fordítani és Neymar pótlását megoldani max 50 millióból (lett volna opció, Salah, Di Maria, Dybala, Auba, vagy akár Mbappé részletbe).

Robi71 2024.06.05. 19:47:39

@Bivi76: Akkor gyorsan jó jött...meglepetésre (+) azonnal bajnokok lettünk vele (33 g + 8 gp). Most sem volt rossz (26+9), de meglepetésre (-) a csapat gyengén muzsikát.
Rossz szerződést kötöttünk vele, ez egyételmű...de gondolom csak ezzel tudtuk rávenni, hogy minket válasszon.

faramuci69 2024.06.06. 10:42:01

Az egyértelmű, hogy a real mindenben előttünk jár. Szerinte a tradícionális Barca értékekre kellene alapozni, és lehetőleg nem el kezdeni szórni eszetlenül a pénzt. Igen, egy-egy lejtmenetben lévő játékost visszaállíthat a siker ótjára egy edző, de mindenkit?
Lewa: talán Flick feléleszti, de nem bízom benne. Még két év? Tragédia! Öltözőben nem tölti be megfelelően a szerepét, bűn lassú. Dobálózhatunk nevekkel, mint Isak vagy Alvarez, de nem fognak idejönni. PSG/New Castle velünk nem tárgyalna, talán a Cityvel lehetne egyezkedni. Talán... Roque valszeg marad. Gondolo a kutyának nem kell, vagy csak ingyen, hogy mi fizessük a fizetése felét. Elől egy-egyezni csak Yamal tud. Ő 16 éves! Koman, Diaz, Nico W.? Szerintem komolytalan ábrándozások. Marad Torres. Talán elpasszolnánk Raphit, de ha nincs 1:1, akkor sincs értelme. Tényleg, Sorloth nem lenne jó cserének? Aki négyet lő a realnak, azt szívesen látom :)
Ez az Mbappe, Vinicicus, Rodrygo, Bellingham, Endrick, (Julian Alvarez), Brahim támadó sortól fényévekre van. Felfoghatatlan távolságra.

Középpályán De Jong szerintem ingyen akar elmenni.Állítólag sajt felelősségre akar játszani az EB-n is. Anyagiasnak túnik és sértődékeny. Talán Flick kimozdítja Pedrit a holtpontról, és le sem sérül, benne van még potenciál, és korban is kezd beérni. Gavi rettenetesen hiányzott, vele erősödünk. Ő és az egyre jobb Fermin lehet egy jó alap, de minimum 2-3 év kell nekik. Gündi nálam nem játszana ennyit, bár csoda amit tett. Neki is kellene a pihenés, hogy frissebb legyen. Kérdés az öltözőben mit ad csapatnak. Chris ügyesen mozgott, elég univerzális játékos, ey csapatban kellenek az ilyene, nem feltétlenül a gála kezdőbe. Romeu, SR felejtős.
Kérdls, hogy Gavi/Fermin/Pedri/Gündi mellé még ki jöhetne? Guido? Aleix? Valszeg egyik sem. Nincs elég helyünk a csapatban. Kimmich talán, de vele se a jövőt építenénk. Gondolom ő Hansinak lenne fontos. Hátul még relatíve jók vagyunk, az ezer gól ellenére amit kaptunk. Araujot nem engednám el. Cubarsit többet rotálnám. Inigo kérdéses, talán még egy év, míg Fayet felépítjük. Eric Garcia jöhet-mehet nem tényező.
Gondban a széleken vagyunk. Cancelo védekezésben, Kounde támadásban hamatos. Balde nagyon bizonytalan. Dest szerintem felejtős, sérült és nem is ez a szint. Fort ügyes, de neki is idő kell még. Szóval ez nagyon lyukas poszt. Mindkét oldalon, de inkább a jobboson.

Nálam Félix maradna még egy évet kölcsönben, ha lehet. Benne több van, de nagyon érzékeny a srác. Cancelo is, de csak ha relatíve olcsón jöhetne. 25 max, ami elég valószínűtlen.

Nagyon kellene: jobb oldali szélső védő, 1 klasszis 6-os. Baloldali csatár. Középcsatár. Jó lenne még egy intelligens középpályás is.

Nevek: Nico Williams. Kimmich - erősen kérdőjeles. Csak normális fizetéssel. Valaki, aki mindenhova odaér, ha épp az ellenfél támad. Onana? Frimpong esetleg a szélre, de szerintem ő marad. Nagyon együtt vannak. Igen Guido ingyen lett volna, kérdés nekünk kellene-e? Lehet megkapná a remélt nagy barca fizut és máris kezdene leeresztenu, mint eddig sokan. Csere kapus nagyon kell, idén ez kiderült.

Nálam a kezdő:
Ter Stegen-Kounde/Frimpong, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Kimmick, Gavi, Pedri (Fermin) - Yamal, Isak, Nico

A jövőben: Fort, Cubarsi, Faye, Balde - Gavi, Pedri, Fermin - Yamal, ...

Robi71 2024.06.06. 13:54:48

@faramuci69: "Szerinte a tradicionális Barca értékekre kellene alapozni, és lehetőleg nem el kezdeni szórni esztelenül a pénzt."... teljesen egyértelmű. És nem csak a jelenlegi gazdasági helyzet miatt...hanem, mert "mes que un club" és a klub valahányszor gödörben volt ez húzta ki a csávából.
Nem véletlenül mondta Laporta (kínjában), hogy "Kylian Mbappé a Real Madridban? Na és, én jobban kedvelem a saját filozófiánkat, a La Massiát, vagyis az akadémiánkat. Ez nagyszerűen működik. Csapatot építeni jobb, sőt a La Massiáról a legjobb. Tisztelem, amit a riválisunk csinál, de én a saját elképzeléseinkben hiszek és ezekhez is ragaszkodom".

Lewa lejmenetben van és ez természetes 36 évesen. "felébreszteni" csak egy jobb kiszolgálással lehetséges, de ez nincs benne a középpályánkban. Se egy De Bruyne, se egy Bernardo sincs ott. A következő szezon lesz a hattyúdala....de talán egy 20 gól még mindig maradt benne. Nem tudom ki lesz a cseréje (Guiu és/vagy Roque)...de tőlük sokat nem lehet elvárni.

De Jon-ot már el kellett volna adni...de talán most az utolsó lehetőség pénzt is látni érte (ha kifizetjük az átütemezett fizetését nem sok marad).
Pedri, Gavi, Fermín, Gündo nagyon vékony középpálya...és nem csak darabra. Ha nem jön Kimmich....gondolom Guido lesz a végén (hacsak már nincs aláírt szerződése). De ettől függetlenül kellene egy rutinos, kreatív középpályás is (mint pld. Bernardo).

A védelem közepe rendben van (Araujo, Cubarsí, Kounde, Martinez, Christensen, Fayé) ellenben a szélek tényleg problémásak. Jobboldalon Cancelo, Fort....baloldalon Baldé édeskevés. Ide igazolni kell, még akkor is ha Cancelo marad.

A két Joao megtartásáról mindenki ismeri a véleményem. Öntörvényű, kiszámíthatatlan mindkettő és nem véletlen, hogy egyik topcsapat sem tartott húzósan igényt rájuk, pedig több helyen is megfordultak. Mivel Cancelo erősen lyukas helyen szerepel, őt talán meg kellene tartani.

Legalább 4 igazolás kellene: bhv, jhv, vkp és bsz.

faramuci69 2024.06.06. 14:40:31

@Robi71: Azt hiszem nagyjából mindenben egyetértünk. Felix kölcsöne részletkérdés. Gondolom Niconak mindketten örülnénk. A realitás persze más. Szerintem minőségi cserekapus igazolása is nagyon akut probléma. Fontos, hogy legyünk meg darabra is. Helyből kéne 2 ember, valamint a távozok helyére újak. Persze senki sem akar elmeni. Romeo, Alonso tuti. Pena, SR kérdéses. Gondolom Lewa, De Jong és FT tuti maradnak.

Robi71 2024.06.06. 14:49:40

@faramuci69:
Nico-t ki lehet vásárolni....50 millió.
Olmo-t ki lehet vásárolni...50 millió (de csak nekünk, másnak 60).
Sokhelyről azt lehet olvasni, hogy akarjuk Diaz-t a Pool-ból....és ezért beáldoznánk Raphinha-t is.
Diaz a Pool egyik legjobbja, nem tartom reálisnak az ötlet kivitelezését.
Ahogy Cancelo-t, úgy Felix-et is végleg el karaja adni a mostani klubja. Nem hiszem, hogy egy újabb kölcsönlehetséges.

Robi71 2024.06.06. 14:50:30

@faramuci69: Alonso Atletico, Romeu vissza Girona...ez már biztos.

Raven1975 2024.06.07. 23:45:14

Robert Lewandowski: "Augusztusban 36 leszek már? Jelenleg nagyon jól érzem magam, nem különben, mint három-négy éve. Az edzéseken ugyanolyan intenzitással dolgozok, hiszem, hogy képes vagyok az ideinél jóval több gólt szerezni. Még legalább két évem van a legmagasabb szinten, ha egy nap azt látom, hogy ez nem megy már, akkor én leszek az első, aki azt mondja, hogy elég volt. Tizenöt éve űzöm ezt az ipart, keményen dolgoztam azon, hogy ennyi idősen még ezen az szinten lehessek."
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása