Több, mint egy blog!

2024. június 24. 18:12 - Raven1975

Mi lesz veled Marc Guiu?

Fabrizio Romano és Matteo Moretto szerint a Barcelona már hetekkel ezelőtt új szerződést ajánlott Marc Guiu-nak, aki azonban mindeddig nem válaszolt erre. Romano szerint a Chelsea hamarosan dönt arról, kifizetik-e a 6 millió eurós kivásárlási árát, a felek között ugyanis közel a megállapodás a személyes feltételeket illetően. Marc hosszútávú szerződést írhat alá a londoniakkal. Moretto szerint az sincs kizárva, hogy a következő szezonban kölcsönbe kerül a kékek fiókcsapatához, a francia Strasbourg-hoz. Nincs baj azzal, ha távozol, mindaddig, ameddig a fejlődésed érdekében teszed. Ha viszont másért, ott már gondok vannak. Dönts okosan! 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5518434475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2024.06.24. 18:37:25

Guiu kivásárlási ára €6 millió.

Enter22 2024.06.25. 09:34:30

Az oké, hogy nem lehet mindig csak nyerni, vagy még is? Persze nem nekünk. Furcsa, hogy Guiu meg sem várja Flicket. A lényeg, hogy az ő esetében nem lenne visszaút. Szerződést kapott. Miért nem indultak tárgyalások? Nekünk miért nincs fiókcsapatunk? Nem a 3-ad osztályra gondoltam.
BTW - ugye Marquez mint potenciális edző kérdésére utólagosan is választ kaptunk. Kétszer bukott el az osztályozón. Ráadásul tavaly a fehérek ellen. Szerintem ez több mint elégséges indok.

Robi, értem én, hogy nagy a gond, de talán nem megoldhatatlan. Miért kaptunk hitelt az Espai projektre? Miért kötne velünk a Nike 12 áves szerződést?

Szerintem van kiút, de okosan kellene cselekedni. A saját értékeinkre sokkal jobban kellene vizsázni. Ide nem csak Guiu megtartását értem. De Jong eladása/hosszabbítása, Ferrán formája, mind mind lehetséges vagyon elherdálás. Ferrrán nem 15 milliós játékos. Érdekes, a spanyol válogatottban tud teljesíteni. persze nem világklasszis, de fura, hogy míg Brahim Diazt többszörös áron el tudják adni, addig mi játékosunk nem kell senkinek. Ez valahol óriási hiba. Igen, Xavi kinyírta a támadó játékunkat. Ebben partner volt a vezetőség. Sajnos a katalán média sem szerencsés, de nem gondolnám, hogy a madridi sokkal jobb lenne. Nálunk a klub ezt nem tudja kezelni. Araujo is veszélyben van. Szerintem Balde is.
Persze jó lenne a bevétel, de nem mindegy, hogy kit és milyen áron adunk el.

Az ogazolásokkal kapcsolatban egyre nyilvánvalóbb, semmi jóra nem számíthatunk. Merino (nálam ő remek kiegészítő ember lenne), Nico (100x inkább mint Diaz mind mind távolodnak. A végén megint mi csinálunk nagy csapatot a Poolból. Durva, hogy senkit sem tudunk megvenni. Remélem Flick azért meg tud győzni pár játékost a projektjéről.

Kicsit remélem én is, hogy nem Lobotka, esetleg egy noname német jönne. Mondjuk Kimmich-ért sem adnék túl sok pénzt. Megint kezd olyan érzésem lenni, hogy ide csak extra fizetésért jönnének levezetni. Maradnak a saját nevelésű játékosok, akiket meg nem tudunk meggyőzni.

Lényeg, idén csak hiányposztokra igazolunk, de egyúttal meg nem igazolunk senkit. Nincs itt semmi ellentmondás.

Robi71 2024.06.25. 15:23:31

@Enter22: A tavaly bajnokok lettünk és utána a nehézségek ellenére jól is erősítettünk (Gündo, Cancelo, Felix, Inigo, Roque,... Cubarsí, Yamal, Fermín). Ennek ellenére nem hogy jobbak lettük, hanem visszaestünk). Fáj, hogy elbuktuk a bajnokságot...de ez még inkább, hogy pariban sem voltunk a Real-al, akik bár elvesztették az aranylabdás csatárukat...iszonyatosan túlteljesítettek (bajnokság, BL). Az is fájt amilyen ostobán kiestünk a BL-ből (ilyen szerencsés sorsolásuk nem volt eddig és kétlem, hogy még lesz döntőbe jutni).

Fiókcsapatunk van, nem is akár milyen (a saját bőrünkön tapasztalhattuk)...a City csoporthoz tartozó Girona. Más most is ott játszanak kölcsönben játékosaink...Torre, García....ezt kellene folytatni. A Girona a következő szezontól BL résztvevő...ergo bővítenie és erősítenie kell a keretét. Szerintem remek hely a fiataljaink fejlődéséhez.

Hogy miért kaptunk hitelt vagy miért akar szerződést kötni velünk a Nike?....Mert bár rozoga lábakon állunk, de mi vagyunk a "Barca" brand, ami nem mellesleg 5,5 milliárdot ér. Ez az oka annak is, hogy nem mentünk csődbe vagy nem kellett a klubot eladni.

Egyetértek veled, hogy van kiút (az eladáson kívül is), de ahhoz sokkal okosabban kell gazdálkodni, mint eddig tettük. Nagyon óvatos és megfontolt stratégiára van szükség (és nem csak az átigazolásira gondolok).

Okosan kell menedzselni az utánpótlást, mivel ezekben a nehéz időkben leginkább erre támaszkodhatunk. Pedri (nevezhetjük saját nevelésnek), Gavi, Baldé, Cubarsí, Fermín, Yamal, Guiu, Fati (bár vele komoly kétségeim vannak) már most is fontos szerepet töltenek be a csapatban. Ehhez csatlakozik Fort, Casadó, Faye vagy J. Araujo. Akivel nem számol az edző mehet kölcsönben.

Kérdés Lewa tehermentesítése is. Erre a válasz: Roque vagy Guiu. Egyik marad a másik mehet kölcsönben.

Okosan kell igazolni (vagy kölcsön venni) a hiánypostokra (két szélsővédő, egy vkp és egy balszélső minimum).
Felix és Cancelo esetében átgondolni, hogy ki az akit végleg leigazolunk.
Bőven van eladni való is...van akit akár ingyen is elengedni a fizetési keret felszabadításához (Romeu, Alonso), de pénzt sem ártana csinálni (Dest, Garcia, Lenglet) és megfelelő ajánlat esetén elengedni pár játékost, akit nem kell pótolni vagy olcsóbb (ami nem mindig rosszabbat jelent) lehet helyettesíteni, mint pld. Ferran, Raphinha vagy De Jong.

Van bőven teendő...kíváncsian várom a vezetőség lépéseit.

Balázs37. 2024.06.25. 16:40:53

Úgy néz ki, hogy Fayet is elherdáljuk, gratula

evooo 2024.06.25. 17:37:50

@Balázs37.: Lesz visszavasarlasi opcio elvileg, egyebkent meg mindig nagyon kell a penz, ez lehet az ara ne keljen eladni egy de Jongot pl. Ugyanis sokan azt irjak milyen pozitivan beszel tebas a Barcarol, vissza tudunk terni az 1:1-ben igazolashoz.
Csak epp azt is hozzateszi van ket-harom nagy erteku jatekosunk akik kozul el kell adni egyet es akkor lass csodat megfelelunk a szabalyoknak.
Sehol nincs a regota vart 40 millio a Barca studio nem is tudom mar hany %-ert (amit szerintem nem is kellene ertekesiteni) almodozunk igazolasokrol de egyenlore az uj edzot nem tudtuk regisztralni, ez a valosag.
Kell a penz a Nike-tol meg vmi szponzort/befektetot beszelnek az arab vilagbol, Laporta ezzel probalkozik, reszleteket nem tudok.

Robi71 2024.06.25. 18:24:58

@Balázs37.: A Porto szuper lenne a fejlődése érdekében. A portugál és a holland topcsapatok a legjobb helynek számítanak.

Robi71 2024.06.26. 13:45:02

@faramuci69: Össze-vissza vásárolnak mindenkit. Az új tulajt inkább a business érdekli, mintsem a football. Nem irigyelem a Chelsea edzőjét. Csak úgy ömlik rá a játékos arádat, de kétlem hogy van ebbe beleszólása.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása