Több, mint egy blog!

2024. szeptember 19. 20:01 - Raven1975

Bajnokok Ligája alapszakasz, 1. forduló. Monaco - Barça

A Barça kezdője a Monaco ellen:

Rendhagyó időpontban, csütörtök este játssza első idei Bajnokok Ligája meccsét a Barcelona. A katalánok a Gamper Kupa ellenfelükkel, a Monacóval csapnak össze a hercegségben, az augusztusi meccset a franciák nyerték 3-0-ra, itt az idő tehát a visszavágásra. Nehéz meccsre lehet számítani, de a cél nem lehet más, minthogy győzelemmel kezdjék Hansi Flickék a sorozatot. Força Barça!

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2418494952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Red Cule 2024.09.19. 23:01:47

Ez egy rossz játékunk volt. Csak tudnám, hogy MaTS miért hősködik folyton folyvást? Lewandowski nulla volt. Raphinha igyekezett, ezért 1/10. Balde dettó.

KJDaniel 2024.09.19. 23:07:21

A bajnokságban való jó szereplés után szembejött a valóság..
Sima vereség a Monacótól, köszönhetően igazából mindenkinek de legfőképp Ter Stegennek, aki csapatkapitányhoz nem méltó hibákat követett el megint, Piqué megmondta már évekkel ezelőtt: “minden kapura tartó lövésből gólt kapunk, ki kell elemeznünk miért..”

Azóta sem “elemeztük ki” hiszen a jó öreg Ter Stegennek betonbiztos helye van a kezdőben, bár Pena még rosszabb lenne úgyhogy mindegy.

Ez van, jobb ha mindenki felébred csipkerózsika álmából és realizálja, hogy talán a legjobb 16-ba se jutunk be idén.
Bayern, BVB sima vereség, a többi meg ki tudja a mai után.

Robi71 2024.09.19. 23:23:01

Az első igazi erőpróba...ha egy Monaco szintű ellenfél annak nevezthető (szerintem nem).
De most a következő bajnokira kell koncentrálni..megyünk a Villareal-hoz (az eddigi legerősebb ellenfél).

Celestial1 2024.09.20. 07:28:13

@Robi71: mitől lenne az első? A girona? ja tudom ha nyerünk az nem erőpróba...megpróbálhatnál nem pöcs lenni

Robi71 2024.09.20. 09:42:07

@Celestial1: A múlt szezonban igen, de a mostani Girona nem erőpróba...a játék és az eredmény is ezt mutatta. A fél kezdő távozott...új csapatot kell építeni.

jani888 2024.09.20. 10:39:43

@Red Cule: Sajnos nem az első ( sokadik ) az ilyen csínbe adott passza . Bárhova rúghatta volna , de azt választotta ,aki eleve nyomás alatt volt és a passz sem ment igazán megjátszható helyre .El is rendezte a meccset . Nyolcvan percig ( a ráadásokkal még tovább ) emberhátrányban képtelenség kihúzni . Vissza kéne vetetni az arcából , mert hiába jó ,ezeket az elemi hibákat sorozatosan elköveti...

Balázs37. 2024.09.20. 11:47:54

Ezer sebből vérzünk sajnos, biztos vagyok benne, hogy nem ez lett volna az eredmény, ha mindenki bevethető...

Celestial1 2024.09.20. 12:18:38

@Robi71: ja és -1 ember Ter Stegen balfaszkodásának hála...milyen erőpróba?

Eminusz 2024.09.20. 16:22:34

@Celestial1: Valencia, Bilbao, Girona azert nem gyenge szerintem sem! :) De Robin en mar nem csodalkozom, nem is szoktam felidegesiteni magam rajta, csak nevetek. :D Neked is ezt javaslom.
Ez is egy tipikus komment volt tole. Most a Villarreal lesz az elso eroproba, de ha lesimazzuk oket is, akkor sem ismeri el, hogy jok vagyunk, csak majd idekop egy kommentet, hogy “csalodtam ebben a Villarrealban, tobbet vartam toluk, gyengek voltak. Na de majd a BL-ben jon az igazi eroproba, mert ez igy semmi nem volt” :D Es igy tovabb.. Figyeldmeg a szezon masodik feleben majd, mikor vezetjuk a tabellat, meg ott leszunk a BL-ben, akkor is ezzel fog jonni, hogy “eddig konnyu volt, meg majd most jon az igazi eroproba” :D
Na de be is fejezem, mert mar igy is sokat szantam erre a temara. :)

Eminusz 2024.09.20. 16:31:47

Ami a tegnapi meccset illeti. Nyilvan idegesit a vereseg, DE korantsem idegesit annyira, mint a Xavi alatt elszenvedettek. Hatalmas kulonbseg, hogy nala nem lattam semmi koncepciot, javulast. Most teljesen mas a helyzet. Ilyen veresegek elofordulnak a legjobbakkal is. Raadasul emberhatranyban meg meg is nyerhettuk volna a meccset! Egyaltalan nem latom olyan veszesnek a helyzetet.
Ter Stegen borzaszto volt… Egyszer ronthat kirugast egy kapus, de hogy egyetlen meccsen ennyiszer… :O Hajmereszto! A masik: kell egy JHV, mert Kounde valami borzalmas! Lassu, semmi technikaja nincs es nagyon konnyen meg tudjak forgatni a szelen… Le a kalappal a hozzaallasa es a megbizhatosaga elott, de nalam o az egyik gyengepontja a csapatnak sajnos :/
A harmadik megjegyzesem Flicknek szolna: Raphinha hullafaradt volt, de o ezt nem akarta eszrevenni, pedig nagyon lehetett latni rajta.
Egyebkent olvastam Hansi meccs utani nyilatkozatat es nagyon szimpatikus volt. Elismeroen beszelt az ellenfelrol es semmi kifogast nem emlitett! Egy igazi uriember! :)

Visca el Barca!!!

Raven1975 2024.09.20. 17:35:26

Kínszenvedés volt végig nézni. Nyilván nem lehet ebből messzemenő következtetést levonni, ezt a meccset gyorsan el kell felejteni és rendet kell tenni a fejekben, mert nagyon gyámoltalan volt a csapatunk. Ennyi hibával mázli, hogy nem kaptunk több gólt. Ter Stegent sem láttam ennyire pontatlannak, de kár is kiragadni neveket, ezt kollektívan csesztük el. Remélem Flick hozott magával pszichológust is, mert leginkább most arra van szüksége a csapatnak.

Robi71 2024.09.20. 22:22:52

@Celestial1: Én többet vártam a csapattól még 10 emberrel is egy Monaco ellen....de lehet, ahogy a kollega is mondja csak én vagyok túl kritikus a csapattal.

Robi71 2024.09.20. 22:33:23

@Eminusz: A Monaco elleni meccsig teljesen elégedett voltam a csapat teljesítményével (ha esetleg nem olvastad az eddigi írásaimat). Jó uton vagyunk, Flick agresszív stílusa jól mutat és eddig a csapat is bírta erővel...kérdés, hogy meddig. Különösen a fiatalokra gondolok. Rengeteg a sérülés. Mi azért (még) nem vagyunk egy csúcsrajáratott Bayern szintjén (keret mennyiség, minőség, erőnlét).

Eminusz 2024.09.21. 08:02:04

@Robi71: De mivel irtad, hogy ez volt az igazi eroproba, ezert ugy gondolod, hogy az eddigiek nem mervadoak, hanem ez a valosag, amit a Monaco ellen lattunk. Igy ertelmeztem az irasodat, amivel egyaltalan nem ertek egyet!
En tovabbra is elegedett vagyok a latottakkal, nyilvan vannak hibak, de en nem temetnem a csapatot! Szerintem siman tovabbjutunk a BL-ben is! Visca el Barca!!!

Robi71 2024.09.21. 12:02:25

@Eminusz: Ahogy mondtam jó az írány.
Egy kicsit hasonlít Laporta első időszakához. Erőteljesen a saját nevelésre alapozunk...azzal a különbséggel, hogy most erre a gazdasági helyzet is rákényszerít.
És fontos szerepe van a rutinos játékosoknak (Stegen, Lewa, De Jong, Inigo, Chris) abban, hogy a fiatalok a legjobbjukat nyújtsák.
Ha sikerül a gazdasági helyzetet valamennyire stabilizálni fontos lenne megtalálni azokat a légiósokat akik a legjobban kiegészítik és minőségben emelik a keretet. A jelenlegi helyzetben nem lehet hibázni az igazolásokkal. Minden pénzt hasznosan kell elkölteni.

A Real sem remekel annyira. Szokás szerint nem csapatot építenek...sztárokat igazolnak, akiket az edzőnek be kell építeni. Védekezésük gyenge, középpályás játékuk nincs....a cél az, hogy minél hamarabb eljuttasák a labdát a támadókhoz, akik majd kezdenek vele valamit (mondjuk bírói sgítséggel egy tizit).
Nem reménytelen a helyzet.

evooo 2024.09.21. 12:33:26

@Robi71: Lenezed a Monaco-t tele eros gyors fekakkal lehet nem voltak olyan faradtak mint mi, plusz a kezdo ugye messze nem a legjobb 11 volt. En pl mindig ennek tudatam lovom be az elvarasokat. Realitasok talajan kell mozogni. Olmo kiesett engem mar az aggasztott. Ezert sajnaltam erte a 60 milliot a jelenlegi helyzetunkben, mindegy jo jatekos a teljesitmenye kellemesen meglepett a serulese nem.

De alapbol Gavi, Fermin, Bernal, Christensen, Araujo,de Jong, Olmo hianya nem sok jo vetitett elore. Hogy lehet ilyenkor ugyanaz az elvaras mintha nem lenne a fel kezdo serult. 17 eves gyerekekkel BL-ben nem varok csodat.

Balázs37. 2024.09.21. 23:21:45

Sajnos annyi sérültünk van, hogy még pihentetni sem tudunk, a szezon hosszú, sorra jönnek a meccsek három naponta. A keretünk amúgy is szűk nagyon. Nem tudom mi lesz ennek a vége, de ez tényleg nem normális, ami miatt már egyre több játékos emel szót! Mindig azon kell izgulni, hogy ne sérüljön meg senki, és a Barcánál már sajnos évek óta igen magas a súlyos sérülések száma. Nagyon nem jók a kilátások így a szezon elején, annak ellenére, ahogy kezdtük a bajnokságot!
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása