Több, mint egy blog!

2024. augusztus 21. 18:14 - Raven1975

Gündogan délelőtt kipakolta a szekrényét

Elköszönt a játékostársaitól, majd nemrég az El Prat-repülőtéren tűnt fel, elhagyta Barcelonát és nemsokára Manchesterben landol, hogy visszatérjen oda, ahol tisztelik, szeretik, megbecsülik és emberként bánnak vele.

Xavi, Sergi Roberto, Ilkay Gündogan, Vitor Roque az elmúlt időszak négy olyan alakja, akivel a Laporta-Deco-páros úgy bánt, mint a kapcaronggyal. Bartomeu gazdaságilag tette taccsra a klubot, a jelenlegi elnök meg morálisan is lenullázta.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://culesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8018470907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs37. 2024.08.21. 22:40:39

Inigot kell megtartani azt a béna sz.rt. A templom egere hozzánk képest villa tulajdonos a Rózsa dombon. Hozzá nem értő banda! Szegény Flick rosszabb helyzetben van, mint annak idején Xavi! Ilyen mélyrepülést... 92 óta szurkolok ennek a fantasztikus klubnak, de most már teljesen kiábrándulok belőle. Gündogan távozása sem elég Olmo regiyztrációjához. Mehet még Faye, és Roque is. De Lenglet az kell. Vezetőségünk ráadásul ahogy észrevettem még matekból is gyenge! Nem tudják, hogy mi mennyi, csak találgatnak, hogy mikor lesz jó? Szégyen és gyalázat. Jó lenne ha Laporta már nem takarózna többet senkivel, és semmivel. Minden amit eddig csinált a kutya sz.rra sem volt elég. Elhibázott döntések sorozata, kapkodás, kinevezünk, aztán leváltunk, megveszünk, aztán elzavarunk. Ez a saját véleményem... De nagyon fájdalmas ezt megélni, és én nagyon is megértem Bivi mérgét....

Robi71 2024.08.21. 23:04:52

@Balázs37.: Azért ne csináljuk úgy, mintha az edző nem lenne szerves része a vezetői stábnak. Ahogy anno Koeman (utasításra) egy telefonhívással lapátra tette Suarez-t....úgy most Flick is elmondta (igaz személyesen) Gündo-nak, hogy nála nem lesz meghatározó játékos, mint Xavi-nál.
Egy játékos transfernél 3 fél megegyezése szökséges: eladó, vevő és Játékos (ügynök). Ha valamelyik fél nincs benne....lehetetlen eladni vagy venni játékost.
Kívülről minden egyszerű és egyértelmű, de a realítás teljesen más.

Bivi76 2024.08.22. 12:14:59

A legfrissebb hírek szerint,addig nem lép a Barca vezetősége Chiesa ügyben,amíg nem jön visszajelzés Rafael Leao ügynökétől, Mendes -től.

Csbcs 2024.08.22. 12:33:21

@Bivi76: kivárásban jók vagyunk, csak nehogy a két szék közé essünk. Megint minden döntés az utolsó napra, órákra marad. Kapkodás, fejetlenség. Rashford neve is felmerült állítólag mint lehetséges alternatíva.

Csbcs 2024.08.22. 12:54:32

@Robi71: Egy normálisan működő klubnál az igazolásokhoz a vezetőedző jóváhagyása is kell. Gondolom minden döntést egyeztetnek Flickkel is, bár a mienk jelenleg nem egy “normálisan” működő klub. Eddig botrányos amit Deco összehozott. Állítólag Chistensen eladására (Newcastle) is nyitottak drága vezíreink, de pl Ferran Torres eladásának szándékáról semmi hír, akit teljesen felesleges volna megtartani. Gondolom vevő sincs rá, max 10 m-ért vinné valami középcsapat, de mivel 60-ért vettük ez újabb blama lenne Laportának.

Robi71 2024.08.22. 13:00:37

@Csbcs: Leao 90+ millió, Chiesa 15-20....nem tudom mire várunk, ha igaz a hír.

Bivi76 2024.08.22. 13:17:35

@Csbcs: Jobbhátvéd poszton,az Almeria olimpiai bajnok játékosát, Marc Pubillt szeretné a Barcelona. 5 millió eurós kölcsönvétel,opciós vásárlási lehetőséggel.

Robi71 2024.08.22. 13:31:25

@Csbcs: Egy nem normálisan működő klubnál az edző bármikor felállhat, ha nem ért egyet a stratégiával. Ameddig Flick itt van, addig...
A pletykákkal nem foglalkozok, csak azzal ami már megtörtént. Eddig két dolog van ami említésre méltó és lehet vitatéma, Olmo leigazolása és Gündo távozása. A többivel nem érdemes foglalkozni....egyelőre.
Igazolni csak úgy tudunk, ha eladunk....szorosan összefügg a kettő. És még van 10 nap.
Hogy a keretben vannak a szurkolók egy részének megítélésében "nemkívánt" játékosok? ....lehet rosszul látják, lehet vevői érdeklődéshiány, maradási szándék....lehet bármi az oka.
Benne van az is a pakliba, hogy ha jön egy visszautasíthatatlan ajánlat és fontos játékosért és ő maga is nyitott a távozásra....akkor nem fogjuk visszautasítani (Christensen).
Torres helyzetét az is könnyíti, hogy a másik balszélső alternatíva...Fati, profi futballra alkalmatlan állapotban hozta magát.

De mindenekfelett, aminek én nagyon örülök, az a fiataljaink masszív beépítése a csapatban. Remélem hamarosan megint alkalmasak leszünk egy olyan kezdőcsapatot kiállítani, amiben csak saját nevelésű játékosok lesznek.

Bivi76 2024.08.22. 18:44:27

Mika Faye a Rennes csapatába igazol. A francia csapat,a Lille és a Porto csapatát győzte le a fiatal, rendkívül tehetséges "szenegáli fal" jogáért. Az ára: 12 millió euró,további értékesítés esetén a Barcelonát illeti a vételi ár 25 százaléka. Továbbá a Barcának van 35 millió eurós visszavásárlási opciója. Az eset teljesen hasonló mint Todibo esetében. Sebaj,semmi gond nincs.Az előző "szenzációs edző" projektjének alapembere,a fenomenális Inigo Martinez a ( két)ballábas belsővédő poszton tovább brillírozhat. Nem ártana a Flick előtti edző, szinte összes "parádés" igazolását kisöpörni.

BlackStar* 2024.08.22. 19:14:54

@Bivi76: Hát Decot eddigi munkája alapján nem igazán tudnám dícsérni, viszont a Faye üzlet kifejezetten jóra sikerült ezt be kell látni.
Amennyiben nagyon jól fejlődik és egy Araujo szintű védő lesz belőle a 35 millió egyántalán nem vészes ár, ha ez nem így történik nyert rajta a Barca 10 milliót és még 25%-ot a jövőbeli értékesítésén.
Elegendő játékpercet kap, olyan ligába megy ahol lesz lehetősége fejlődni, ez egy kifejezetten jó üzlet volt!

BlackStar* 2024.08.22. 19:30:43

@Bivi76: Egy szóval a klub kezében van a játékos sorsa.. ha nagyon leakarnám egyszerűsíteni fogd fel úgy mint egy kölcsönt. Csak itt ha ez a kölcsön jól sikerül fizetni kell érte, ha pedig nem abban az esetben profitált a klub rajta.
Xavit pedig hiába szapulod több hírforrás is lehozta, hogy Inigoban Flick is bízik. Nekem sem a kedvencem Inigo sőt, de nem kell mindent ferdíteni, hogy az a te mondandód támassza alá.

Bivi76 2024.08.22. 19:32:29

@BlackStar*: Nekem az nem jó üzlet,ha a jövő védőremênysège távozik. Anno egy 10 millió eurós összeg, Barca mértékkel nézve aprópénz volt.

BlackStar* 2024.08.22. 19:54:49

@Bivi76: Reménység, pontosan 0 perccel a La ligában, ennek megfelelő is az ára, viszont ennek a reménységnek a jövője attól, hogy elment mint említettem a klub kezében maradt! Viszont én nem akarlak meggyőzni mert látom lehetetlen.
10 millió euro aprópénz volt? Jelenleg nem az hanem ez is segíti a klub helyzetét. Fayénak is jobb ha játszik egy erős ligában azzal szemben ha itt ülne és a padot koptatná vagy a harmadik ligában játszana.
Kinek a helyére tennéd be Fayét, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon?? Cubarsí, Araujo, Christensen, Koundé mind előrébb vannak a sorban, de mint láthattuk Flicknél Inigo is előrébb van.
Ne érts félre szerintem is jó játékos Fayé és nem drukkoltam neki, hogy elmenjen de ez egy lehetőség neki is a fejlődésre amire a Barcában nem biztos lett volna lehetősége és amit utoljára és még egyszer kihangysúlyozok mindettől független a játékos jövője felett elég nagy hatalama maradt a Barcának ez a legfontosabb.

evooo 2024.08.22. 19:54:54

@Bivi76: Anno, most nem az, en is megneztem volna Faye-t egyebkent, de erre most nincs keret. Elso osztalyban nem jatszott ha jol tudom. Mindent a penz mozgat szarrago csapat vagyunk, Ferran azert marad mert a kutyanak sem kell vagy ha igen adnak erte 10-15 milliot. Az nagy bukta. Arra megy ki a jatek tudjunk mindenkit regisztralni, azt adjak el akire van tenyleges ajanlat. Akire van annak meg faj az eladasa. Ez van be kell nyelni a bekat, szociok tapsikolnak ugy nez mert valtozast nem akarnak, akkor meg biztos jo igy. Rohej! :) Folyamatos kenyszer alatt cselekszenek.
En a sok fiatalnak orulok egyebkent Gundot sajnalom de 33 eves. Olmo 26. Ez van.

Bivi76 2024.08.22. 20:09:23

@evooo: @BlackStar*: Számomra azért szomorú ez az egész sztori, hogy akikre van kereslet,azt eladjuk, aki senkinek sem kell,az meg rajtunk ragad. Én még ekkorra fejetlenséget,92 óta még nem láttam. Nagyon fáj!

Csbcs 2024.08.22. 21:09:36

@Robi71: “De mindenekfelett, aminek én nagyon örülök, az a fiataljaink masszív beépítése a csapatban. Remélem hamarosan megint alkalmasak leszünk egy olyan kezdőcsapatot kiállítani, amiben csak saját nevelésű játékosok lesznek.”

Azért azt te is tudod gondolom, hogy 2012-ben a Valdes - Montoya, Pique, Puyol, Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Fabregas, Messi, Pedro féle saját nevelésű történelmi kezdőnk nem úgy jött a semmiből. Páran más topcsapatban futottak be, a legtöbbjük viszont a Barcában világklasszis posztriválistól vette át a stafétát, úgy hogy előtte éveken keresztül a cseréik voltak azoknak. Akkor ezek a játékosok ideális korban is voltak. Most más a helyzet, ez egy erőltetett, kényszerből történő beépítési folyamat… a B csapatból próbálunk felhozni 16-18 éves fiatalokat, akiktől azt várjuk, hogy bajnokságot nyerjenek, vagy eljussanak min a BL elődöntőig. Ezektől a srácoktól nem lehet ilyet elvárni (még 2-3 év múlva sem), érthető módon mentálisan agyonnyomja őket a teher, fizikálisan is tönkre teszik őket…lásd Fati, Balde, Gavi, Pedri stb.

Robi71 2024.08.22. 22:37:41

@Csbcs: Nem is arra gondoltam, hogy a 2012-es saját nevelésű világverő csapatot állítsunk ki....de például a Király kupa kezdeti szakaszában szívesen megnéznék egy ilyen csapatot egy alacsonyabb osztályú ellenfél szemben.
Pena - Balde, Garcia, Cubarsí, Fort - Casadó, Gavi, Fermín, Torre - Yamal, Olmo
Sajnálom, hogy elment Guiu...erőteljes, agresszív erőcsatár komoly potenciállal.

Robi71 2024.08.22. 22:43:26

@Csbcs: Elment Guiu, de jött Pau Victor...benne is van kraft.

Robi71 2024.08.22. 22:57:16

A hírek szerint Lenglet-et vinné az Atleti kölcsönben, de előtte Umtiti-hez hasonlóan szeződést módosítanánk vele is (több év, kevesebb fizetés). Jelenleg 2026-ban járna le a szeződése.

Balázs37. 2024.08.23. 05:29:14

Sebaj, majd úgy is jön a semmitérő nyilatkozat, hogy remek csapatunk van, és minden címért harcban leszünk!

faramuci69 2024.08.23. 09:01:00

Nem akarom védeni a vezetőséget. Deco szerintem csicska. Laporta fejebe szállt a hatalom. Ugyanakkor nehéz egyszerre csapatot építeni és eredményesnek is lenni. Az igazolások meg így működnek. Ha nincs pénz nem hozunk nagy neveket. Átmeneti időszakban vagyunk. Vagy fiatalokat építünk be, vagy ingyen hozunk embert. Olmo szerintem is elég lutri. Nézzük a tényeket. Elment Gundogan.mi Mi van ha leserul szeptemberben? Akkor azt mondjuk, hogy öreg már. Szerintem ez egy indokolható döntés volt. Persze fáj. Eddig ez történt.
Vannak olyan játékosok, akik nem mozdíthatóak. Ez a múlt, ezzel együtt kell élni.
Kölcsön játékosok. Cancelo sem a jövő volt, ügyes, de nagy meccseken betlizett. Vele erősebbek lennénk, de gondolom a fizuja túl magas lenne. Felixet sajnálom. Neki idő kell a beilleszkedeshez. Szerintem többször is jól szállt be, de nem volt stabil kezdő. Olmo az ő posztján tud játszani.
Fati, Lenglet komoly anyagi terhet jelentenek. Ez szívás. Lenglet még korábbi rossz döntés volt, Fati inkább pech, bár benne látták az új Messit.
Kapus poszt: Pena gyenge, nincs pénz jobbra
Védelem: Faye nem csinált még semmit. Az osztályozón betlizett. Nem gondolom, hogy nagy kockázat eladni. Fortot már sajnálnám. Mindkét szélén gyengék vagyunk, bár Kounde és Balde ha egészségesek, akkor ők sem gyengék. Mivel Araujo sérült, így Inigo marad. El sem tudnánk adni. Vigyázzunk Cubarsira. Tartsuk meg az urut. Kozéppálya: Nálam se Jong lóg ki. Túl sokat keres. Sérült. Nem tudtuk eladni. Szerintem majd ingyen távozik. Pedri, Gavi, Fermin a jövő. Szerintem Pedri zseniális. Az izom sérülései jelentenek kockázatot. Az hogy Kroos kicsinálta, arról nem tehet. Gavit nagyon várom vissza. Remélem vigyázni fogunk rá. A két Marc sajnos még rutintalan, de Casado már 30, Bernal meg mindenki szerint nagy tehetség. Merinora esély sem volt. 32+5 milláért kelt el. Szerintem jobb, hogy nem hoztuk a francia zsoldost 18 milliós fizuval. Rabiot nem illene ide. Persze Roberto és Gundi rutinja nagyon fog hiányozni. Igen, ide még kellene egy erősebb szűrő rotációba, de ki?
Csatárok: a bal szél lyukas poszt. Leao nyilván nem jön. A Nico ügy hatalmas arc vesztés. Leao csak álom. Egy low budget Ciesanak is örülhetnénk. Ferrant lehet szidni, de kit hoznánk az árából? Vigyázzunk Yamalra és ne strapáljuk le Lewat.
Azért egy full egészséges keret nem lenne gyenge. Pedri, Olmo, De Jong, Gavi, Fermin komoly támadó középpálya.
Nagy kérdés milyen rendszert alkot Flick. Már a Bilbao ellen sok minden kiderül.
Reális cél a dobogó, BL 16, hab a tortán egy spanyol kupa. Legalább játékban fejlődjünk. Persze a Xavi féle 1:0 is győzelem, de a szar foci itt nem menő. Talán jövőre. Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy sokat kockáztassunk. Az meg szimpla hülyeség, hogy egy zsoldossal majd minden jobb lesz. A fiatalok fizuja legalább alacsony.

Robi71 2024.08.23. 10:31:57

Gündo és Roque távozása nem elegendő Olmo regisztrálásához. Valakinek még távozni kell...és nem saját nevelésű, filléres fizetésű játékosról van szó. Fayé nem oszt, nem szoroz ebből a szempontból.

KJDaniel98 2024.08.23. 12:25:36

Christensen lesz a következő távozónk elvileg.. minden egyes hírnél amit mostanában a klubbal kapcsolatban hallok, csak arra tudok gondolni, hogy Xavi.. mennyire igazad volt.. :)

Raven1975 2024.08.23. 18:01:44

Bosszankodhatunk mi itt, csak az ember idegei mennek tönkre. Olyan morális szakadékba került a klub, hogy ez az elmúlt 2 év csak a kezdet. Néha már most is fizikai fájdalmaim vannak azzal kapcsolatban, amiket művelnek. A Klub nagyjai forognak a sírjukban, hogy mi lett Katalónia büszkeségéből, a szeretett csapatukból.
Több, mint egy blog!
süti beállítások módosítása